Piacon az új, legnagyobb családi Honda

2018 Honda Odyssey 160

Az egyéni vásárlók körében zsinórban a hatodik teljes éve legnépszerűbb családi autó számos új funkciót kapott mind kényelmi, mind biztonsági szempontból, valamint szórakoztató- és infokommunikációs rendszere is átalakult.

"Az új Odyssey új mércét állít a kategóriában a családbarát kialakítás, a teljesítmény és a technológia terén" - mondta John Mendel, az American Honda Motor Co., Inc. elnöke. "Az új kialakítás mindig vidámmá teszi a család összes tagját úti céltól és üléspozíciótól függetlenül."

2018 Honda Odyssey 161

 

Külső

A nagy kocsitest éleit ügyesen húzták meg a tervezők. A méretesség és a tolóajtó adta korlátokon belül maradva lendületes és elegáns formát kapott az Odyssey 5. generációja. Az első és hátsó fényszórók egyaránt LED-esek (előbbi opcionális), a csomagtartó rendelhető lábas nyitással.

Utastér

Belül teljes az átalakulás. Megújult a műszeregység, a központi érintőkijelző, de felsőbb felszereltségnél foltálló a bőrkárpit, a tisztaság szempontjából kritikus helyeken pedig nem véletlen a fekete színválasztás sem. A sokoldalú középkonzol immáron "morzsa- és szemétálló" is.

Igazán figyelmes megoldás, hogy a vezető kamerán keresztül ellenőrizheti utasait, illetve szólhat hozzájuk a hangszórókon és fülhallgatóikon. Okostelefonról választható, milyen címet küldjünk a navigációnak, mit nézzenek a csöppségek hátul, és ugyaninnen kapcsolható a hátsó fűtés/hűtés. Internet hozzáférésben nincs hiány.

13 2018 Honda Odyssey

Az ülések elrendezése révén a leghátsó sorba is könnyed a bejutás. Kivehető  második sor középső része, a maradék két fotel pedig akár teljesen egymás mellé is tolható.

A csendesebb utastérhez a tripla ajtószigetelés, az opcionális, akusztikus első és oldalsó ablakok, a zajszigetelő anyagok és az aktív zajkioltó rendszer járulnak hozzá.

Biztonság

Az alapáras Honda Sensing biztonsági rendszer mellett a fejlett ütközési kompatibilitású vázszerkezet, az opciós LED-es első fényszórók és a fejlett légzsákok (beleértve a vezető- és utasoldali térdlégzsákokat) gondoskodnak róla, hogy a lehető legmagasabb minősítést szerezze az Odyssey a törésteszteken.

Funkcionalitás

Az alap- és opciós felszereltségi listán szereplő további tételek között találjuk a fűtött és szellőztetett első üléseket, a fűtött külső tükröket és kormánykereket, az esőérzékelős ablaktörlőt, a háromzónás klímát, a vezeték nélküli telefontöltőt, a többzónás audiorendszert, az elektromos kéziféket, a HD rádiót és persze a már jól ismert beépített porszívót.

12 2018 Honda Odyssey

Meghajtás

Az Odyssey V6-os, közvetlen benzinbefecskendezéses motorja hengerkapcsolást kapott. A 280 lóerős egység alapból 9, opcionálisan saját fejlesztésű, 10 fokozatú automata váltóhoz társul - utóbbi először kap helyet a kategóriában a magabiztosabb és kifinomultabb vezetés érdekében.

Az új erőforrás a merevebb (+44%) és könnyebb vázzal, az új karosszéria-felépítéssel (-44 kg) és az aerodinamikusabb formával együttesen járul hozzá a kategória első üzemanyag-fogyasztáshoz.

A tapadásszabályzó már normál és hó üzemmódokban is teszi a dolgát, továbbá manőverekkor aktívan segít a továbbfejlesztett fékrendszer. Az elektromos szervókormány vadonatúj, és új áttétele révén fordulékonyabb is lett az Odyssey elődjéhez képest.

A hátsó futómű új stabilizátora nem csak az utazási kényelmet növeli, de kialakítása révén kategória első méretű hely marad a csomagoknak.

2018 Honda Odyssey 001.7

 

Az Odyssey-ről

Az Odyssey öt generáción át tett eleget az amerikai családok elvárásainak. Az egyéni vásárlók körében legnépszerűbb családi autó 2016-ban is remekelt, immáron a hatodik éve. Ráadásul, az Odyssey a legnépszerűbb kategóriájában a 35 éves vásárlóknál fiatalabbak körében 2010 óta. 1994-es debütálása óta majdnem 2,5 millió példány talált belőle gazdára.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.