Megvan a Civic Si első túraautós győzelme

DSC 0681

A Shea Racing pilótája Honda Civic Si versenyautójával aratott győzelmet a Pirelli World Challenge túraautós versenyén. Tom O'Gorman Kanadában remekelt, szombaton negyedik, vasárnap első helyet szerzett.

A szombati megmérettetésen a Civic Si futotta a leggyorsabb versenykört, s végül a negyedik helyen zárt a baleset miatt félbeszakított futamon. A legjobb köridőnek köszönhetően a vasárnapi menet pole-ját megszerezte Tom. A második felvonás már izgalmasabbnak ígérkezett, hiszen a nemrég piacra került Civic Si javításához szinte lehetetlennek bizonyult alkatrészt szerezni másnapra...

Azonban a Honda egyik kanadai munkatársa és vadonatúj Civic Si személyautója révén pótolni tudtak számos, kulcsfontosságú alkatrészt a versenygépbe. Ezt követően vasárnap, az esős időjárás miatt nehéz döntést kellett meghoznia a csapatoknak, hogy milyen keverékű abronccsal álljanak rajthoz. A Shea Racing vizes aszfaltra készült, számításaik beváltak, az esőben rajt-cél győzelmet aratott pilótájuk.

Megvan a Civic Si első túraautós győzelme
205 lóerős az első turbós Civic Si. Kattints!

A Honda Performance Developmentről

A Honda Performance Development, Inc. (HPD) a Honda hivatalos versenycége Észak-Amerikában. 1993-ban született meg, és 100%-ban az American Honda Motor Co., Inc. tulajdona. Az HPD felel a japán márka versenyautóiért és szerepléseikért, ideértve versenymotorok, karosszériaelemek és egyéb versenyalkatrészek megtervezését és legyártását, valamint a technikai tanácsadást. Széles körű programjai révén a gokarttól egészen a legmagasabb szintű versenysorozatokig, az amatőröktől a profikig képes kiszolgálni a gyári és a privát csapatokat egyaránt.