Piacon az új Honda Freed Japánban

A Honda Motor Co., Ltd a napokban kezdte meg a vadonatúj Freed és Freed+ modellek forgalmazását Japánban. Az új páros olyan járműnek készült, amelyet bárki, bármikor, bárhogyan, a hét bármely napján tud használni. Az első generáció igen sikeres koncepciójára épültek az utódmodellek, amelyek több szempontból is kiemelkednek a kategóriából.

A Freed három, a Freed+ kettő üléssorral büszkélkedhet. A különleges igények kielégítésére összesen 16 variáns áll rendelkezésre. Ezek közé tartozik a kompaktok szegmensében első hibrid, összkerékhajtású kivitel, továbbá a kerekesszékeseknek kínált hibrid változat is.

A sokrétű üléselrendezés kategóriát meghazudtolóan tágas belteret eredményez. A Freed+ modellben az ultra-alacsony csomagtér szintnek köszönhetően még több holmit szállíthatunk, illetve aludni is lehet az autóban, miközben a padlóba rejtett tárolórekeszek változatlanul a rendelkezésünkre állnak.

A Honda SENSING fejlett vezetéstámogató rendszerek révén a Freed-család is új szintre lép az aktív biztonság terén.

fr1609016-20160917222306-618x412

A hibridek meghajtásáról a Honda SPORT HYBRID i-DCD rendszere gondoskodik, amely hatékonyságát a kategória első, 3,7 literes fogyasztása igazol. Az Atkinson-ciklusú, benzines erőforráshoz 7 fokozatú, dupla kuplungos automata váltó társul beépített villanymotorral. A szintén 1,5 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses motor fokozatmentes automatával rendelhető (CVT).

A televíziós reklámokban a japán divatmodell, Yuri Ebihara, valamint a színész Yoshimi Tokui szerepel. A páros a modellek előnyös tulajdonságait közvetítik a japán vásárlóközönségnek.