Honda Civic 2017

  • Az új angol Civic-et leleplezték a swindoni központban
  • A létesítmény 200 millió fontos beruházás keretében készült fel az újdonság gyártására
  • Az első modellek már partot értek Észak-Amerikában
  • A Civic-et több mint 70 országba szállítják innen világszerte

A Civic a Honda legnagyobb példányszámban értékesített modellje. A legújabb generáció az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően kimagaslik a kategóriából, hiszen egy teljesen áttervezett kialakítás, aerodinamika, továbbá fejlett vezetéstámogató rendszerek és kategória első helykínálat várja az utasokat.

Honda Civic 2017

A vadonatúj Civic 30 mm szélesebb, 20 mm-rel alacsonyabb és 130 mm-rel hosszabb lesz a jelenlegi változatnál. A nagyobb és szélesebb kerekek és abroncsok magabiztos kiállást, a hosszú tengelytáv, a rövid túlnyúlások és a karcsú utastér pedig dinamizmust sugároznak. A meghajtásról három erőforrás gondoskodik. Az 1,0 és 1,5 literes  VTEC TURBO benzinmotorok mellett a jövő év végétől választhatjuk az átdolgozott 1.6-os i-DTEC dízelmotort is. A Civic lesz az első európai modell, amely megkapja a vadonatúj turbós benzines blokkokat.

A lemezek alatt kezdetben az 1,0 literes és az 1,5 literes benzines turbómotorok teljesítenek szolgálatot (129 LE/200 Nm és 182 LE/240Nm). Az opciós CVT váltóval a forgatónyomaték 180, illetve 220 Nm.

A Honda vezető európai létesítményében 3600 alkalmazott dolgozik. Az egység fontos szerepet játszik a vállalat globális termelésében, hiszen kizárólagos szereplőként felel az ötajtós Civic gyártásáért. Az előkészületekre fordított összeg 200 millió font volt, így a Honda összesen több mint 2,2 milliárd fontot fektetett be Swindonban 1989 óta.

Katsushi Inoue, a Honda Motor Europe vezető munkatársa így nyilatkozott: „Az új Civic leleplezésével magabiztosan tekintünk előre, hiszen tovább nő gyártórészlegünk szerepe. A Honda eddig is jelentős befektetéseket eszközölt ebbe a létesítménybe, a legutóbbi pedig elismerése szakértelmünknek és kiváló munkaerőnknek. Kiszámítható és fenntartható jövőt jósolunk az exportpiacoknak köszönhetően.”

A 10. generációs Civic a Honda erős értékesítési teljesítménye közepette kerül piacra Európában. A legfrissebb felmérések szerint a vállalat produkálta eddig a legnagyobb növekedést idén a nagyobb autómárkák között az öreg kontinensen, amely 33%-os bővülést jelent 2015-höz képest. A vállalat célja a 200 ezer eladott európai modell.

A pokol gyermeke: Civic Type R 2017

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986 óta a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.