Megvan az NSX GT3 első győzelme

Acura NSX GT3 At IMSA Detroit 2017   3

Az erős kvalifikációs teljesítmény és a jó versenykezdés meghozta eredményét a WeatherTech SportsCar Championshipben. Katherine Legge és Andy Lally megszerezte első szezonbeli győzelmét az Acura NSX GT3 versenyautóval Detroitban.

A GTD kategóriában a második helyről rajtolt a 93-as sorszámú NSX, amely jó tempóval előnyt harcolt ki magának. A 30. perc környékén veszély következtében a csapatok behívták autóikat a boxba, hogy a lassabb tempó adta időt kihasználják. A Michael Shank Racing szerelői elégnek látták csak két abroncs cserélését az NSX-en, így a pilótaváltás és a kerékcsere is gyorsan végbemehetett a 100 perces megmérettetésen.

Micheal Shank Racing Takes Acura NSX GT3 To Victory In Detroit

A zöld zászlót követően Lally megelőzte ferraris riválisát, Alesandro Balzant, majd előnyét több mint 2,5 másodpercre növelve száguldott át a célvonalon.

A GTD osztályban olyan prémium autógyártókkal küzd az Acura, mint az Aston Martin, az Audi, a BMW, a Ferrari, a Lamborghini, a Lexus, a Mercedes-Benz és a Porsche.

Acura NSX GT3 At IMSA Detroit 2017   1

Az Acura NSX GT3-ról

Az NSX GT3 meghajtásáról 3,5 literes, 75 fokos hengerszögű, dupla turbós, DOHC V6-os motor gondoskodik, amely a blokkot, a hengerfej részt, a vezérmű- és főtengelyt, a dugattyúkat és a száraz kenési rendszert tekintve megegyezik a sorozatgyártású változatéval. A szabályoknak megfelelően az erőforrást hatfokozatú, szekvenciális versenyváltóhoz társítják, amely a hátsó kerekekhez továbbítja az erőt.

Az NSX GT3 a sorozatgyártású testvér ultra-merev, könnyű és több anyag kevert felhasználásával megalkotott karosszériáját kapta meg. A kiegészítő merevítéseket a Performance Manufacturing Centerben készítették.