Detroitban debütál az új Honda Accord

2018 Honda Accord Concept Sketch 1

A képrészlet alapján az eddigi legvadabb külsejű, az agresszív kiállás és az arányosság megtestesítője, a tizedik generációs Honda Accord július 14-én debütál Detroitban. A helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődő bemutató élőben az alábbi linken követhető: honda.us/2018AccordReveal.

A Honda hamarosan bemutatja az eddigi legütősebb és legélvezetesebb vezetést nyújtó Accordot. A vadonatúj, teljesen újratervezett modell Amerika legkelendőbb középméretű szedánjának 10. generációját képviseli, amely 2010 óta a legnépszerűbb választás az egyéni vásárlók körében a kontinensen. Az alapoktól új dizájnelemek agresszívabb kiállást és arányokat jelentenek az elődökhöz képest, a markáns megjelenéshez fejlett erőforrások társulnak.

AI3I0657 1

A három erős és hatékony motor közül kettő közvetlen benzinbefecskendezéses, négyhengeres turbómotor. Az 1.5-ös és 2.0-s egységekhez a Honda saját fejlesztésű, 10 fokozatú automata és 6 fokozatú kézi sebességváltója is elérhető lesz. Ezen felül készül egy új hibrid verzió is, amely 210 lóerős összteljesítménynél nem lesz gyengébb, és amely elődje számos díjat nyert eddig. Az új Accord drámaian alacsonyabb és szélesebb megjelenése rámenősebb és atletikusabb összképet eredményez. További információk a következő hetekben látnak napvilágot, a bemutatóra ősz tájékán kerülhet sor.

"Az új, fejlett erőforrásokkal, a 10. generációs Accord a legkifinomultabb, a legnagyobb élményt adó és leghatékonyabb modell a széria történelmében" - mondta Jeff Conrad, az America Honda Motor Co., Inc. alelnöke. "Ahogyan az új Civic új energiákat mozgósított a kompakt szegmensben, arra számítunk, másképp tekintenek majd az Accordra a vásárlók."

AI3I0643 1

A középméretű szedánok között 2013 óta népszerűségben verhetetlen az Accord az egyéni vásárlók körében. 2017 első öt hónapját tekintve a modell az abszolút favorit a lépcsőshátúak birodalmában és a második legnépszerűbb személyautó Amerika-szerte. Előtte kisebb testvére, a Civic áll... Az Accord páratlan sikerekkel büszkélkedhet a Car and Driver magazin éves elismeréseit tekintve: semmilyen más autó sem 31-szeres top 10-es díjnyertes.

A Honda Accord 1976-os bemutatása óta több mint 13 millió példány kelt el belőle Amerikában. A modell az első volt a japán autógyártók termékei között, amely Amerikában készült. 1982 novembere óta gyártása szüntelenül folyik a Honda Marysville-i egységében. Az elmúlt 35 évben több mint 11 millió Accord hagyta el a létesítményt.

17 Accord Sedan Coupe 001

Az új Accord 1,5 és 2,0 literes turbós erőforrásai az Ohio-beli Anna-ben, a CVT váltó a szintén Ohio-beli Russells Pointban készülnek. Az új 10 fokozatú automata sebességváltó a Tallaposa-beli Georgiából kerül az autókba. Az utóbbi két létesítmény érdekessége, hogy a Honda nemrég egy 149 millió dolláros beruházást indított útjára, hogy az üzemek felkészüljenek a 10 fokozatú erőátviteli egységek és alkatrészeik amerikai gyártására.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.