Meghódítottuk Texast

2VGNJTPQ2JH2VIDHMFMUKJMIGE Scaled

Elrajtolt a szezon első indycar futama Texasban. A versenyt a járvány helyzet miatt zárt kapuk mögött tartották meg, úgyhogy a nagyközönség csak az interneten, vagy a televízióban követhette kedvence pozícióját. A verseny három hónapos csúszásban került megrendezésre, és nem csak a nézőket "tiltották" ki, de a csapat létszám is korlátozásra került. Hasonlóképp érdekes szituációk alakulhattak ki, akárcsak a Forma 1 kapcsán, ahol felmerült, hogy az egyik pályán a versenyt ellenkező irányba rendezzék meg.

Index

 

A verseny 200 körből állt, melyből a 9. rajtszámú Scott Dixon Honda versenyző 157 körön keresztül haladt a mezőny élén, és szerencsére ott is zárta a futamot, ezzel megszerezve 47. indycar futamgyőzelmét. Dixon versenye a 2. helyről indult. A 10 befutó között négy Honda pilótát is megemlíthetnénk, azonban a 4. helyet Zach Veach szerezte az Andretti Autosport csapattal, akit azért emelnék ki külön, ugyanis eddigi pályafutása legelőkelőbb helyezését szerezte ezzel.

A versenyzők között szerepelt a talán többek által ismert Takuma Sato egykori F1 versenyző, aki sajnos a kvalifikáció folyamán összetörte az autót, így nem tudott indulni a versenyen.

Marcus Ericcson, aki a 17. helyről rajtolt, de csak a 19. helyen tudott végezni.

Alexander Rossi, 8. helyről rajtolva a 15. helyen futott célba.

Eddig talán keveset, vagy egyáltalán nem foglalkoztunk ezzel a verseny sorozattal, hiszen ez Amerikában sokkal elterjedtebb és ismertebb mint Európa szerte, azonban érdemes felírni a naptárba a verseny napjait, és érdemes belenézni egyik-másik futamba, mert minden versenyző átlag feletti teljesítményt nyújt.

Dixon átlagsebessége 175 mph volt, ami olyan 281 kmh-nak felel meg.

2VGNJTPQ2JH2VIDHMFMUKJMIGE Scaled