Marc Marquez ismét bajnok a MotoGP-ben

Marc Marquez nyerte az idei MotoGP-szezont, miután a Honda hazai versenypályáján a Japán Nagydíjon diadalmaskodott.

Marquez a második pozícióból rajtolt, majd a 4. körben az élre tört. Előnyét tovább növelte a verseny során, és magabiztos győzelemmel zárt. A pontversenyben utolérhetetlenné vált a 23 éves spanyol, így három fordulóval a szezon vége előtt felavathatták a győztest.

Marquez először 2013-ban nyert az elsőosztályban, abban az évben, amikor a Repsol Honda gyári csapatnál debütált. 2014-ben megállíthatatlanul kezdte az évet 10/10-es eredményével, és szintén bajnok lett. Két évvel később megszerezte harmadik elsőségét a MotoGP-ben.

Marc Marquez: „Elképesztő. A verseny előtt nem számítottam rá, hogy bajnok leszek. Úgy gondoltam, erre itt biztosan nem lesz esélyem. Amikor azonban láttam, hogy Rossi kiesett a versenyből, elhatároztam, hogy keményen küzdök a győzelemért. Három körrel a vége előtt a táblámon olvastam, hogy Lorenzo sincs már pályán. Ebben a körben négy vagy öt kanyarban is hibáztam, nehezen tudtam már koncentrálni. Nagyon örülök, hiszen ez a cím különleges a tavalyi év után, és persze mert a Honda hazai pályáján szereztem. Nagyszerű a csapatomnak, és természetesen nem feledkezek el nagymamámról, aki idény hunyt el, de szintén nagyon boldog lett volna látva sikeremet.”

Yoshishige Nomura, a HRC elnöke: „A szabályváltozások nagy kihívás elé állították Marc-ot és a csapatot idén. Azt, hogy képesek voltunk megnyerni a szezont, a sok tehetségnek és a kemény munkának köszönhetjük. Hálás vagyok a csapat erőfeszítésiért és a sok támogatásért, amit a szponzoroktól és a rajongóktól kaptunk világszerte.”

Takahiro Hachigo, a Honda elnöke: „A Honda szívből gratulál Marc-nak, hogy bajnoki címet nyert Japánban, a hazai piacon. A versenyzéssel a Honda továbbra is örömöt hoz a motorsport rajongóinak. Köszönet minden támogatónknak világszinten.”