Legjobb Teljesítményorientált Autó díj a Type R-nél

  • A Női Év Autója díjsorozatban egyedülálló módon csak a hölgyek választanak
  • További díjat zsebelt be a Civic Type R idei bemutatója óta
  • Az új modell az angliai Swindonban készül a világpiacra

A vadonatúj Honda Civic Type R nyerte a Legjobb Teljesítményorientált Autó kategóriát a neves Női Év Autója díjsorozatban. A nemzetközi elismeréseket egyedülálló módon csak női tagokból álló bizottság ítéli oda.

Civic Type R Back
2018 Honda Civic Type R

A Civic Type R idei bemutatója óta már számos előkelő magazinnál jeleskedett, nevezetesen a Legjobb Forró Ferdehátú díjban részesült az Auto Express által júniusban, de a Legjobb Import Sportkocsi elismerést is megszerezte a Sport Auto magazintól előző hónapban.

Az ötajtós testvérrel közös platformra épülő CTR-t az alapjaitól kezdve újratervezték, hogy a legjobb vezetési élménnyel jutalmazzon a forró ferdehátúak szegmensében - legyen szó közútról vagy versenypályáról. 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses VTEC TURBO motorját az előző generációtól vették át. Az átdolgozott szív immáron 320 lóerős, így 5,7 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebességre a csúcsmodellt, amely páratlan, 272 km/órás végsebességgel büszkélkedhet.

113018 2017 Honda Civic Type R FK8
2018 Honda Civic Type R

Az idei Női Év Autója díjsorozat nyerteseit egy 25 főből álló, 20 különböző országból származó ítélőbizottság hirdette ki. A benevezett 420 autóból először gyorsan egy 60 fős, szűkített listát készítettek, majd további munka után minden kategóriában győztest választottak.

"A hölgyek több mint a felét teszik ki vásárlóközönségünknek, és jelentős befolyást gyakorolnak az autóvásárlási döntésekre. Éppen ezért fantasztikus eredmény a Civic Type R-től, hogy ily módon részesült elismerésben" - mondta Philip Ross, a Honda Motor Europe alelnöke. "Az új Type R lenyűgöző teljesítménnyel bír, de ezzel párhuzamosan továbbra is a legpraktikusabb és legsokoldalúbb sportos ferdehátú a piacon, amely egy fontos szempont volt a bizottság ítéletében."

IMG 2359
2018 Honda Civic Type R

A 10. generációs Civic modellcsalád gyártása 2016 végén kezdődött az Egyesült Királyságbeli Swindonban. A Type R csúcskivitelt innen szállítják a világpiacra, beleértve Japánt és Amerikát. Éppen novemberben hódított meg újabb szíveket a modell az USA-ban, nevezetesen a Motor Authority díjai közül gyűjtött be egyet. Hiába, a kontinensen a valaha volt legerősebb piros emblémás Hondaként már alapból kitüntetett szerepben díszeleg odaát.

Civic4d32
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről