Két Clarity Fuel Cell szolgál az idei a klímakonferencián

  • „eShuttle” szolgáltatást nyújt a bonni COP23 konferencián a Honda
  •  A Calrity Fuel Cell a világ legfejlettebb üzemanyagcellás járműve
  • A látogatók száma elérheti a 25 ezret
  • A COP23 keretein belül kerül sor a Hydrogen Council második éves igazgatói ülésére is, melyen a Honda alapítótagként vesz részt

Két hidrogénhajtású Clarity Fuel Cellt biztosít az Egyesült Nemzetek Klímakonferenciájára (COP23) a Honda. A rendezvénynek idén a németországi Bonn ad otthont, itt segíti majd a résztvevőket a különleges „eShuttle” szolgáltatás. A fórumon a Honda Motor Co., Ltd elnök-vezérigazgató helyettese, Seiji Kuraishi is tiszteletét teszi, ugyanis idén másodjára a Hydrogen Council tagjai itt találkoznak.

123720 Honda S Clarity Fuel Cell Vehicles To Provide Zero Emissions Shuttle At

A november 6. és 17. között esedékes COP23 – afféle következő lépcsőként – lehetőséget ad a kormányok számára, hogy megvalósítsák a Párizsi Klímakonferencián kidolgozott elemeket, egyszersmind felgyorsítsák a folyamatokat, melyek a fenntartható, környezettudatos, „öngyógyító” fejlődés elérésére irányulnak. Idén az „Egy konferencia, két terület” jelmondat határozta meg a COP23 koncepcióját. A kormányközi találkozók a „Bula Zone”-ban kapnak helyet, míg a médiát a „Bonn Zone” várja.

A kéthetes konferencia egyik legfőbb témája a hidrogénalapú közlekedés, ezért hidrogénhajtású személyautók és buszok szállítják a résztvevőket a különféle helyszínek között. A Honda két Clarity Fuel Cellt ajánlott fel nullemissziós ingajáratként, ezekkel utazhatnak a kormánydelegációk, a megfigyelő szervezetek és a cégek képviselői, valamint az újságírók.

Két Clarity Fuel Cell szolgál az idei a klímakonferencián
Honda Clarity Fuel Cell

A COP23-on a Honda Motor Co., Ltd elnök-vezérigazgató helyettese, Seiji Kuraishi is tiszteletét teszi, Bonnban találkoznak ugyanis idén másodjára a Hydrogen Council tagjai. A tanácsot 2017. január 17-én alapították a világ legjelentősebb energetikai, szállítmányozási és járműipari vállalatai, hogy elősegítsék a hidrogénalapú társadalom létrejöttét.

A vadonatúj Honda Clarity Fuel Cell a világ legfejlettebb üzemanyagcellás járműve, ezt bizonyítja, hogy – a legtöbb alternatív hajtású autóval szemben – nem kényszeríti kompromisszumokra tulajdonosát. Ultramodern, 103 kW-os üzemanyagcellára épülő hajtáslánca teljes egészében elfér a motortérben, így nem von el helyet a kabintól, illetve az utasoktól. Hála az innovatív konstrukciónak, a Clarity Fuel Cell a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás szedánja, ami teljes értékű ötszemélyes utastérrel büszkélkedhet.

104650 Honda Clarity Fuel Cell
Honda Clarity Fuel Cell

Az üzemanyagcellás technológia vezető fejlesztőjeként számon tartott Honda több bemutatóprojekteket (pl. HyFIVE) is indított. Ezek keretein belül Clarity Fuel Cell-flották demonstrálják majd képességeiket Európában, valós körülmények között bizonyítva a fejlett, hidrogénalapú hajtáslánc pozitív tulajdonságait.

A Clarity Fuel Cell a Honda 2017-ben meghirdetett Electric Vision stratégiájának szerves része. Miként a Genfi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón kiderült, a márka legfőbb szándéka, hogy 2025-ben három Európában eladott Hondából kettő már elektromos hajtású legyen.

Civic4d32
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről