Kategóriagyőztes a Honda HR-V

A Honda HR-V nyerte a 2016-os Vontatóautó Díj egyikét. Az 1,6 literes i-DTEC motorral és manuális sebességváltóval szerelt változat az 1400 kg-osok kategóriájában jeleskedett dinamizmusával és stabilitásával utánfutóval terhelve.

A Practical Caravan, a What Car? és a The Camping and Caravanning Club szervezetek által megrendezett összehasonlításban 41 autó vett részt. Az éves sorozat egyébként 2006-ban indult, s azóta több mit 440 modellt vizsgáltak meg az Egyesült Királyságban.

A Honda népszerű crossovere nagy várakozásokat követve tavaly nyáron mutatkozott be. Népszerűsége oly mértékű, hogy a kiszolgáló hálózat nem tud lépést tartani a megrendelésekkel. Az első generáció 1999-ben lépett színre úttörő modellként a kis crossoverek kategóriájában.

A HR-V 1399 kg-os saját tömeggel bír. Ehhez jön hozzá az 1400 kg-os legnagyobb vontatható tömeg ráfutófékkel és 70-kg-mal a vonóberendezés megengedett függőleges terhelése. Alapfelszereltség a városi vészfékező rendszer, az elektromos tükrök és ablakok, a Honda Magic Seats ® ülésrendszere és a parkolószenzorok.

David Motton, a Practical Caravan magazon szerkesztője elmondta: "60 mérföldes sebességnél utánfutóval együtt a HR-V kényelmes és úgy reagál utasításaidra, ahogy kívánod. Kiállta sávváltási tesztünket is. Növeltük a sebességet is, és a Honda ezzel együtt továbbra is kezesen viselkedett. 300 Nm-es nyomatékával tiszteletreméltó vontatási teljesítményt nyújt. 30-ról 60 mérföldes sebességre 16,8 másodperc alatt gyorsul, amely nagyon megnyerő egy kicsivel 22 ezer fontnál drágább autó esetében. Az ítélet: nagyszerű stabilitás és praktikus, igényes kabin."

Phil Webb, a Honda UK autós részlegének elnöke megjegyezte: "Az erőteljes dízelmotor a relatíve kicsi HR-V-t tökéletessé teszi vontatásra. Jó menetteljesítményt nyújt a vezetőnek, miközben fogyasztása továbbra is kedvező marad. A magasabb felépítés fantasztikus kilátást biztosít, emellett a kényelmes felfüggesztés is pihentető vezetési élménnyel gazdagít. A vásárlók győztes kombinációt választhatnak."

Kapcsolódó cikkek

> Legjobb Családi Autó díjnyertes a Honda Civic és Pilot

> A legbiztonságosabbak között az új Civic-család