Indul a Honda S800 restaurálása

  • A Honda UK elkezdte az S800-as modell restaurálását
  • Az egyedi darab a jövő évi Goodwood-i fesztiválra készül el
  • 2017-ben ünnepli 50. angliai évfordulóját az S800

A Honda UK útjára indította egy múltbeli különlegességének restaurálási programját. Az 1967-es évjáratú modell 2017 júniusára készül el. Az S800 minden nagyobb hondás rendezvényen feltűnik majd az Egyesült Királyságban a jövőben, bemutatva a márka nagy múltját.

A következő esztendőben lesz 50 éve annak, hogy a Honda első négykerekűje kapható volt a szigetországban. Az aranyévforduló alkalmából emlékeznek arra a különleges S800-as szériára, amely akkoriban magas magas, 160 km/óra körüli végsebességgel büszkélkedhetett. Motorját a kétkerekűekből ültette át a vállalat. A 800 köbcentis blokk leszabályzása percenkénti 10 ezres fordulatnál kezdődött. A kétajtós gyártása 1970-ben ért véget addig 12 ezer eladott műremekkel. A Honda majdnem harminc év után építette meg következő roadsterjét, amely az S2000 volt.

Philip Crossman, a Honda UK igazgatója így nyilatkozott: „A következő év jelöli az ötvenedik évfordulóját az első négykerekű, Egyesült Királyságban forgalmazott Hondának. Az S800 kellően különleges ahhoz, hogy méltóképpen tegyen tanúbizonyságot a márka gazdag örökségéről.”

„A motor még mindig tökéletesen működik – ahogyan egy Hondától elvárja az ember -, tehát nem kell egy teljesen új autót építenünk. Főleg ápolásra van szükség, ami a karosszériát és a belső teret érinti. Erre a Le Riche -t bíztuk meg, hogy megfényesítse ezt a korábbi ékes koronát.”