Ilyen a Toro Rosso versenyautója

126263 Red Bull Toro Rosso Honda Unveils The STR13

A Honda és új partnere, a Scuderia Toro Rosso a mai napon leplezte le új versenyautóját. A Formula 1-es gépezet az STR13 kódra hallgat, a szívét képező erőforrás az RA618H nevet kapta. A bemutatóra Barcelonában került sor.

A Red Bull Toro Rosso Honda csatlakozik a másik kilenc F1-es csapathoz, amelyek részt vesznek a nyolcnapos előszezoni teszteken a barcelonai pályán. Az első éles megmérettetésre március 25-én kerül sor Ausztráliában (Melbourne). A volán mögött Pierre Gasly és Brendon Hartley kapott helyet, mindkettőjük bizonyított már korábban más szériákban.

126262 Red Bull Toro Rosso Honda Unveils The STR13 E1519668974573
Red Bull Toro Rosso Honda STR13

Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapatvezetője így nyilatkozott:

"Nagyon várom, hogy elkezdjük ezt az új szezont és egy új éra kezdődjön csapatunk számára a Hondával együtt dolgozva. A mostani egy izgalmas időszak a Toro Rosso-nak, mivel eddig nem volt külön saját motorszállítónk. Összeállni egy partnerrel, amely olyan történelemmel büszkélkedhet, mint a Honda, nagyszerű lesz. Emellett két zöldfülűnk is van az új szezonra. Nem teljesen újak, hiszen Pierre és Brendon is kisegített minket a tavalyi versenyeken, de ez lesz első teljes szezonjuk az F1 berkein belül."

"Mindkét pilóta bajnokként érkezett a csapathoz. Pierre 2016-ban megnyerte a GP2 osztályt (jelenleg az F2-t), míg Brendon kétszeres WEC bajnok és 24 órás Le Mans-i győztes. Meg vagyok győződve arról, hogyha versenyképes autót nyújtunk nekik, magas szinten lesznek képesek teljesíteni. Nagyon keményen dolgoztunk az STR13-on, és örülök, hogy nem kellett sokat várni gurulni látni. A szezon elkezdődött, hajrá!"

126236 Red Bull Toro Rosso Honda Unveils The STR13
Red Bull Toro Rosso Honda STR13

A hondás Katsuhide Moriyama, márkaarculatért és kommunikációért felelős vezető munkatárs a következőket mondta:

"Örömmel tölt el, hogy új autónk itt van, és hogy készen állunk a téli tesztelésre. A tervezés és az építés nagyon szoros időbeosztásban valósult meg. Ez külön érdem a Honda és a Scuderia Toro Rosso személyzetének, akik már korábban összeszoktak a közös munkát tekintve, és elkészítették az STR13 karosszériáját és az RA618H erőforrást mindössze ezalatt a néhány, rövid téli hónap alatt.

Most csupán nyolc napunk van, hogy a pályán értékeljük munkánkat annak érdekében, hogy készen álljunk az elkövetkezendő szezonra. Nagyra értékeljük rajongóink kedves fogadtatását, reméljük, hogy élvezettel néznek majd minket versenyezni az idei bajnokságban."

126235 Red Bull Toro Rosso Honda Unveils The STR13
Red Bull Toro Rosso Honda STR13

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről