Ilyen a frissített Honda HR-V és Pilot

2019 HR V

A Honda két szabadidő-autója is frissítésen esik át az USA-ban. A nagyméretű, nyolcszemélyes Pilot mellet megújul a kompakt SUV-ok népszerű modellje, a HR-V is - mind a külsőt, mind a technológiát tekintve. A legfontosabb újítás a párosnál, hogy a Honda Sensing® fejlett biztonsági rendszer alapáras vagy elérhető lesz minden változathoz.

A Honda két jelentősen ráncfelvarrott modellel ünnepli a nyár kezdetét. A frissített stílus mögött erőforrás-optimalizáció és konnektivitást segítő technológiák lapulnak, tekerős hangerő-szabályzóval, Apple CarPlay™és Android Auto™ integrációval. A Pilotban feltűnik a 4G-s wifi, a CabinTalk, a CabinControl és a fejlett hátsó szórakoztatórendszer (DVD, Blue-Ray). A HR-V-ben új a változó áttételű kormányzás, finomodott az alapáras CVT váltó az elérhető összkerékhajtással együtt. Emellett két új felszereltségi szint (Sport és Touring) és a Honda Sensing biztonsági rendszer bevezetése jelenti a nagy megújulást számára.

2019 Honda Pilot
2019 Honda Pilot

A fejlett vezetéstámogató rendszerekben kell ezután hiányt szenvedni. A Honda Sensing alapáras lesz az új Pilotok mindegyikében, míg a HR-V-hez az EX felszereltségi szinten és efelett. Az újdonságok sorrendben július 16-án és 24-én kerülnek az USA-beli márkakereskedésekbe. Európában ősszel frissül a HR-V a CR-V generációváltásával azonos időszakban.

A Honda elkötelezett a zéró balesettel járó közlekedés mellett. Tervei között szerepel, hogy 2022-re minden USA-beli modelljéhez alapáras lesz a fejlett vezetéstámogató rendszereket tömörítő Honda Sensing aktív biztonsági csomag. A márka úttörő volt egyébként a tolatókamerák alapárassá tételében is néhány éve a tengerentúlon.

2019 HR V Interior
2019 HR-V Interior

"A Honda díjnyertes szabadidő-autókínálatát tovább erősítjük a frissített Pilot és HR-V modellekkel" - mondta Henio Arcangeli, Jr., az American Honda Motor Co., Inc. alelnöke és a hondás divízió vezetője. "A HR-V-vel kiegészítve a Honda Sensing már az összes Hondához alapáras vagy elérhető, amely nemcsak a vásárlóknak jelent nagy előnyt a mindennapokban, de fontos a hozzáadott érték szempontjából is a piaci versenyben."

A Honda szabadidő-autó kínálata az idei évre 1,9%-kal erősödött május végével bezárólag. A japán gyártó immáron zsinórban az ötödik éve számít rekord eladásokra. A vállalat történetében először várható, hogy a szabadidő-autók maguk mögé utasítják a személyautókat az eladási listán, új rekordot állítva 2018-ra vonatkozóan.

2019 Honda Pilot Interior

A szabadidő-autók iránti kereslet főként a Pilotnak köszönhetően nőtt meg, miután május végére már egy második, külön soron készült a modell a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel egy gyárban. A nagy rendelési volumen így gyorsabban lekövethető.

Minden Észak-Amerikában készülő Honda SUV, családi egyterű és pickup hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával születik meg. Több mint 60%-ukat az USA-ban gyártják, Alabama, Indiana és Ohio államokban. Az Odyssey, a Pilot és a Ridgeline jelenleg három hellyel is büszkélkedhet a Cars.com top 10-es listáján, amely a hazai termékeket jegyzi a négykerekűek világában. A bővítésről, a vállalat egy negyedik, új ohiói gyárba is kihelyezi a CR-V gyártását még idén, amely a Amerika legkelendőbb SUV-ja az elmúlt 22 év viszonylatában.

2018 Honda Accord Touring 2
2018 Honda Accord

A Hondáról

A Honda 1959-ben kezdte meg tevékenységét az Egyesült Államokban, Kaliforniában, s jelenleg több mint 40 ezer alkalmazottja van Észak-Amerikában az értékesítési, a marketing, a finanszírozási, a kutatás-fejlesztési és a gyártási területeken. A vállalat helyi befektetéseinek értéke meghaladja a 22 milliárd dollárt.

Az autóipar mellett a Honda számos egyéb területen alkot remekműveket a mobilitáshoz kapcsolódóan. Nevezetesen motorkerékpárok, repülőgépek vagy csónakmotorok is termékpalettájának részét képezik, éppen úgy, mint a hétköznapi boldogulást elősegítő kisgépek (fűnyírók, kvadok) egyaránt.