Hondás IndyCar-győzelem a Long Beach-en

Lepage 170409 LB 7617
  • James Hinchcliffe remekelt Kaliforniában
  • A korábbi forduló győztese, a szintén hondás Sebastien Bourdais a második lett
  • A 85 körös megmérettetés során végig hondás pilóták álltak az élen

James Hinchcliffe állhatott a dobogó első fokára Dél-Kaliforniában. Az IndyCar versenysorozat hétvégi megmérettetésén a 63. körben került az élre a pilóta, majd 22 kört követően győzelmet aratott. A márka idei mérlege így 100%-os, mivel legutóbb a most második pozíciót begyűjtő Sebastien Bourdais remekelt.

Hondaracing 29100788

Utcai pályához hűen számos koccanás történt a verseny alatt. Sok hondás autója szenvedett sérülést, amely lassabb tempóra vagy kiállásra késztette őket, Mikhail Aleshin például kétszer is kapott, mielőtt 12.-ként haladt át a célvonalon.

A sikeres box-stratégiának köszönhetően James egy tiszta kört tudott autózni, így éppen vetélytársa elé került vissza a pályára a gumicserét követően.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.