Honda Walking Assist

Walking Assist Device Honda 5682 8872246

Az ASIMO roboton felül, melyről már született poszt az oldalon, a Hondának vannak egyéb robotika világába tartozó termékei is. Ezek közé tartozik például a „Honda Walking Assist”. A Walking Assist egy olyan járást segítő eszköz, amely támogatja az erre rászorulóknak. A szerkezet működése az inverz inga modellen, valamint a bipedal séta (kétlábú séta) elméletén alapul.
A szerkezet három fő összetevőből áll:

 Egy csípő keretből, amely magában foglalja a vezérlő számítógépet és az akkumulátort; a mindkét oldalon elhelyezett motorokból és az alkatrészekből, amelyek a motorok erőt továbbítják a lábakra; valamint a combkeretből, amely a kezdő és a rúgómozgást irányítja.

A Honda 1999 óta fejleszti a Walking Assistot a humanoid robotok kutatása során felgyülemlett gyalogelmélet alapján annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember számára biztosítsa a mozgás örömét. Az emberek úgy alakítják át a medencék mozgását, mint egy invertált inga, amely a lábakat kinetikus energiává és potenciális energiává alakítja, hogy a sima és hatékony bipedalitást elérje.

Ogp.png

A Honda Walking Assist a csípőízület mozgását érzékeli a jobb és bal motorokba beépített érzékelőkkel történő járás közben, és vezeti az alsó lábak kezdetét és rúgását azáltal, hogy elősegíti a csípőcsuklók hajlítását és kiterjesztését a számítógéppel vezérelt motorokkal. A Honda Walking Assist a bal-jobb szimmetriát, a mozgatható szögtartományt, a gyaloglás sebességét és egyéb jellemzőit a gyaloglás során méri és ellenőrzi, és ezeket a jellemzőket a felhasználó mérési előzményeihez igazítja, lehetővé téve az adatok PC-n történő elemzését. 2015-ben megkezdődött a Japánban a Honda Walking Assist bérleti díjainak értékesítése. Az EU-ban 2018-ban szerezték be az orvostechnikai eszköz minősítését.