Év Zöld Autója díj a Honda Clarity-nél

A Honda Clarity modellcsalád elnyerte a Green Car Journal Év Zöld Autója díját a Los Angeles-i Autószalonon. Az üzemanyagcellás, az elektromos és a plug-in hibrid változatokat tartalmazó széria legutóbbi tagja december 1-jén került az USA-beli márkakereskedésekbe.

A Green Car Journal  értékelte a Clarity modellcsalád tetszetős designját, továbbá kifinomult, tágas és gazdagon felszerelt belterét is. A magazin azért is kitüntette, mert egyedüli szereplőként van jelen a piacon három, kevésbé környezetterhelő kivitelben. A plug-in hibrid és az üzemanyagcellás variánsok ráadásul kategória első hatótávval büszkélkedhetnek, ez 75, illetve közel 600 km-t jelent.

2018 Honda Clarity Plug In Hybrid   Dynamic
2018 Honda Clarity Plug-in Hybrid

"Az Év Zöld Autója díj egy további példa a Honda törekvéseire az elektromos autók irányában, amelybe a Clarity család is beletartozik" - mondta Steven Center, az American Honda környezetgazdálkodásért felelős alelnöke. "A Clarity Plug-In Hybrid, a Clarity Electric és a Clarity Fuel Cell olyan vásárlóknak készült, akik a kompromisszumok nélküli elektromos autózás felé nyitnak. Büszkék vagyunk, hogy ezzel a három fejlett erőforrással kínáljuk a Clarity-t, a Hondánál egyedülinként, egy ötszemélyes, tágas utasterű szedán köntösében a mai kor kényelmi és technológiai szintjének megfelelően."

A Clarity széria a Honda kezdeti, az elektromos mobilitáshoz kapcsolódó törekvéseinek megtestesítőjeként lépett színre. A vállalat tervei szerint eladott autóinak kétharmada elektromos és hibrid lesz 2030-ig.

28d7a250a2e75ea68703c6e344b8e8ac

A Honda Clarity modellcsalád

A Honda új, elektromos autóknál használt, dinamikus stílusáról tanúskodnak a Clarity hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás variánsai. Alacsony, széles, aerodinamikus felépítésük egyedi dizájnelemekkel kiegészítve - mint például az egyedi színek, első és hátsó lámpák, felnik, továbbá az eltérő orr-rész kialakítások - elegáns és fejlett külső stílusról árulkodik. Belterük öt felnőtt utasnak kínál elegendő helyet a kényelmes utazáshoz, a felhasznált anyagok prémium minőségűek.

A Hondákban megszokott vezetési élményről ez esetben sem kell lemondani. A sima, csendes és kifinomult vezetési tapasztalathoz az elektromos meghajtás kedvező nyomatékkarakterisztikája és gyorsítóképessége is hozzájárul. A Clarity modellcsalád a legújabb technológiákat üdvözölheti fedélzetén, mivel az Android Auto™ és a Apple CarPlay™, valamint a HONDA SENSING™ is megtalálható a felszereltségi listán.

A három különböző, luxusba csomagolt meghajtással a Clarity vásárlói széles körből kerülnek ki. A "három az egyben" platform stratégiának köszönhetően a Honda lépést tart az infrastruktúra és a piac fokozatos fejlődésével. Ultra-alacsony szénkibocsátású járműveket kínál, amelyek illenek vásárlói életstílusához, emellett gyarapítják a fejlett meghajtási technológiákkal szerelt autóinak számát, amely hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett baleset-megelőző rendszereivel együtt több mint ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

12   2017 Honda Clarity Electric

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről