Elkészült a 25 milliomodik motor Amerikában

Elkészült a 25 milliomodik belsőégésű motor a Honda ohiói Anna egységében. A Honda of America Mfg., Inc. 1985 óta működik, és világviszonylatban a vállalat legnagyobb motorgyártó egysége.

A Honda nemrég eszközölt egy 47 millió dolláros befektetést az Anna üzembe, nevezetesen az új Accord erőforrásainak gyártására készítették fel a létesítményt. Az új, közvetlen benzinbefecskendezéses, négyhengeres turbók mellett a hibrid kivitel 2,0 literes Atkinson-ciklusú blokkja is itt készül. A vállalat teljes befektetéseinek értéke ezzel meghaladja a 2,7 milliárd dollárt.

2018 Honda Accord Touring 1
2018 Honda Accord 1.5T Touring

"A 25 milliomodik motor elkészítése nemcsak egy jelentős mérföldkő a termelésben, de szimbolizálja alkalmazottaink szenvedélyét és elkötelezettségét is a múltat és a jelent illetően, hogy eleget tegyünk 25 millió vásárló elvárásainak" - mondta Paul Dentinger, az Anna motorgyár vezetője. "További befektetéseket tervezünk mind a gyárat, mind az embereket illetően, hogy új generációs Honda motorokkal lássuk el vásárlóinkat helyben és világszerte egyaránt."

A 25 milliomodik motor egy 1,5 literes, turbós, benzines erőforrás volt. Ez egy vadonatúj Honda Accordba kerül majd, amelyet a 45 mérföldre lévő Marysville autógyárban szerelnek össze. Az Anna egység felel egyébként a piros emblémás Civic, vagyis az angliai Type R változat blokkjának gyártásáért is. Utóbbi a Honda által sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb erőforrás az USA-ban.

IMG 7492
2017 Honda Civic Type R

Az Anna létesítmény motorral és alkatrésszel lát el 14 Honda és Acura modellt Ohióban, Indianában, Alabamában, valamint Kanadában és egyéb helyszíneken világszerte. Négy összeszerelő sorral és két öntvénykészítő egységgel büszkélkedhet.

Az Anna motorgyár 32 évvel megnyitása után érkezett el eme jelentős mérföldkőhöz. A jelenlegi, 1,18 milliós éves kapacitásával mindössze 21 év szükséges a következő 25 millió belsőégésű motor legyártásához.

NSX DAN 1952
2017 Acura NSX

Az Anna motorgyárról

Az Anna egység a Honda legnagyobb motorgyára a világon. Több mint 1,18 millió belsőégésű motor gördül le sorairól évente, továbbá világviszonylatban számos nagy pontosságú alkatrész egyéb Honda gyárak számára. A 2,5 millió négyzetméter alapterületű gyár 3200 embernek ad munkát, s négyhengeres, V6-os és új turbómotorok előállításáért felel.

2016 tavaszán kezdődött az Acura NSX szupersportautó motorjának kézi összeszerelése, amely az egyetlen kategóriájában, ami Amerikában készül. Szakértői gárda lehel életet a V6-os, biturbó szívbe, amely legnagyobb teljesítményét 7500-as percenkénti fordulaton adja le.

A Hondáról

A Honda immáron 35 éve gyárt autót Amerikában. Jelenleg 19 fő egység működik a kontinens északi részén, beleértve kilenc autógyárat is. A vállalat helyi, jelenlegi gyártókapacitása évi 1,92 millió jármű. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 95%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Civic4d Taffeta 1
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről