A frissített Honda Civic főbb ismertetőjegyei

2019 Civic Coupe   Sedan
  • Az új Sport felszereltségi szint stílusos és értéknövelő funkciókat tartalmaz
  • Honda Sensing® alapáras az összes szedán és kupé modellnél
  • A frissített külső dizájn növeli a sportos hatást és a prémium érzetet
  • A központi kijelző megváltozik, tekerős hangerő-szabályozót kap

A 2019-es modellévű Honda Civic Sedan és Coupe számos területen frissül annak érdekében, hogy továbbra is megtartsa az egyéni vásárlók körében kivívott legkelendőbb személyautó címet. A Honda USA-beli kereskedéseibe október 10-én érkeznek a ráncfelvarrott modellek, amelyeknél optikai változások a kültérben és a beltérben egyaránt történtek. Immáron az összes felszereltségi szinten alapáras a Honda Sensing® rendszer, a központi audiorendszer pedig az érintősök helyett fizikai gombokat kapott tekerős hangerő-szabályozóval. Új felszereltségi szint a Sport, amely egyedi stílussal, 18 colos felnikkel, finomított kezelhetőséggel és értéknövelő tartalommal hódít.

02   2019 Honda Civic Coupe Sport
2019 Honda Civic Coupe Sport

Három új szín - Platinum White Pearl, Molten Lava Pearl (csak szeánhoz) és Tonic Yellow Pearl (csak kupéhoz) -, módosított első lökhárító és apró díszítések. Röviden ennyi változott a Civic-nél kívül, igyekeztek a széles hatást fokozni a mérnökök. Alapáras az automatikus távolságfény-kapcsolás, illetve a magasabb felszereltségű modelleknél van kamerás képet megjelenítő holttérfigyelés.

Az 1.5-ös turbóhoz CVT váltó társul. Manuális hatfokozatút csak a 2,0 literes szívómotorhoz lehet kapni. A sportváltozatokról, nevezetesen az Si-ről és a Type R-ről később érkeznek információk.

Korábbi írásunkból:

A széles körben elismert 10. generációs Civic-felhozatal sikereire alapozva, a vásárlóknak a kedvenc szempontjainak terén még többet nyújtva érkezik a 2019-es modellévű Honda Civic Sedan és Coupe. A frissített kivitelek annak a családnak lesznek a legújabb tagjai, amely agresszív stratégiát alkalmazva hódított piacot 2015-től kezdődően: négyhavonta érkezett valami új, legyen szó szedán, kupé, ferdehátú, az alap-, az Si vagy a Type R kivitelekről.

Kár véka alá rejteni az új Civic eddigi sikereit. Zsinórban a 3. éve a legkelendőbb autó Amerikában, míg sorozatban a 8. legkeresettebb kompakt odakint az egyéni vásárlók körében. És ne felejtsük el megemlíteni, hogy az elmúlt kilenc évben nyolcszor lett első a 35 éves kor alatti autóvásárlók népszerűségi listáján!

2019 Honda Civic Sedan 13
2019 Honda Civic Sedan

A 10. generációs Civic designja az egyik legfőbb fegyvere a vásárlói szíveket tekintve. Sokan rajonganak az új formáért, amely igyekszik kihangsúlyozni a modell szélességét, határozott megjelenését. Hangsúlyosak a kerékjárati ívek, a motorháztető ívelt és sportosan lenyomott, az immáron zongoralakk színű, szárnyszerű hűtőmaszk függőlegesen emeli ki a H-logót, a széles koptatókkal rendelkező lökhárítók új bevágásokat és króm kiegészítőket kaptak. A Sport felszereltségi szinten már 18 colos felnik is elérhetők, de frissültek a LED-es vagy halogén fényszórók is. A 2017-es  J.D. Power APEAL felmérésben győzelmet szerzett a Civic sportos formájáért a kompakt autók között.

A beltérben frissített központi egység kapott helyet, amelyen immáron a sokak által hiányolt tekerős hangerő-szabályozó is helyet kapott. A motorválaszték továbbra is a 2,0 literes szívó VTEC motorból és az 1.5-ös turbóból áll, amely 176 (226 Nm) lóerős teljesítménye mellett 208 (260 Nm) lóerőt ad le a sportos Si kivitelekben.

A Honda törekvései szerint 2022-re minden modelljében alapáras lesz az aktív biztonsági csomagja. Ebbe beletartozik a frontális ütközésre való figyelmeztetés fékező segéddel, az útpálya elhagyásának esélyét csökkentő rendszer, a sávelhagyásra figyelmeztetés és az adaptív tempomat sávtartással.

CVC19 102
2019 Honda Civic Coupe

Az először 2015 vége felé bemutatott Sedan, majd a később reflektorfénybe kerülő Coupe volt az előfutára a teljesen megújult családnak. Ezt követően érkezett az Európa-inspirált ferdehátú kivitel, a sportos Si majd a nürburgringi kategóriagyőztes Type R variáns - utóbbi csak ötajtósként.

A 10. generációs Civic-család eladásai idén átlépik az 1 milliós határt. Piaci bevezetése óta számos elsőrangú díjat gyűjtöttek a modellek. Ide tartozik például a 2016-os Észak-Amerikai Év Autója trófea, a 2017-es Év Legjobb Vétele a Kelley Blue Book jóvoltából, a 2018-as Car and Driver top 10-es besorolása vagy éppen az AUTOMOBILE magazin All-Stars díja. A szedán és kupé modellek az USA-ban, Greensburgban és Allistonban készülnek, a motorok Anna-ből és Allinstonból kerülnek ki.

2019 Honda Civic Sedan 04
2019 Honda Civic Sedan

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Insight, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

2019 Honda Civic Sedan 11
2019 Honda Civic Sedan