Az ötödik éve a legjobb értéktartásúak az Acurák

Ismét az Acura hódította el a Legjobb Maradványértékű Márka díjat az Edmunds.com értékelésében. A Honda luxusmárkája immáron az egymást követő ötödik évben diadalmaskodott a prémiummárkák között legjobb értéktartásával, amely átlagosan a vételár 47,6%-ának felel meg egy ötéves periódus után. Az Acura új mércét állított teljesítményével, miután az elismerés hatéves viszonylatában egyetlen más luxusautó-gyártó sem tud hasonló eredményt felmutatni.

„Az Edmunds értékelésének egymást követő ötödik évi győztes zárása fontos bizonyítéka annak, hogy teljes mértékben a luxusra és a teljesítményre koncentrálunk az Acura járműveknél” – mondta Jon Ikeda, az Acura divízió elnöke. „Az Acura termékei a teljesítmény, a kényelem, a biztonság, a hosszú távú minőség, megbízhatóság és tartósság egyedi kombinációját nyújtják a luxusautó-piac vásárlóinak.”

Az ötödik éve a legjobb értéktartásúak az Acurák

A Legjobb Maradványérték díj mellett az Acura szerezte meg a KBB.com díját is, miszerint a márka a legalacsonyabb fenntartási költségekkel büszkélkedhet a prémium szegmensben. A vizsgált ötéves intervallumba beletartozik az értékvesztés, az üzemanyagköltség, a finanszírozási és biztosítási díjak, a karbantartás és javítás költségei, valamint az államokban az új autók után fizetendő adó.

Az előbbi két jelentős eredmény mellett a márka 2007 óta a valaha volt legerősebb értékesítési periódusát zárta 2015-ben – folyamatos, négyéves növekedéssel -, új rekordot állítva az új autó eladások terén.

Pekingben a vadonatúj Acura CDX

A Legjobb Maradványértékű Márka díjról

Ahhoz, hogy valamely luxusautó-gyártó részt vehessen az Edmunds.com értékelésében, legalább 100 ezer eladott modellel kellett rendelkeznie a 2015-ös évben az USA-ban, legalább négy kategóriában. Az év vége felé bemutatott modellek esetében 2016 februárjáig tolták ki a vizsgált időintervallumot, amely így az éves eladások legalább 25%-át reprezentálta átlagosan. A díj megítélésekor az autókat a méret, a felépítés, továbbá bizonyos esetekben az ár és/vagy a versenyszegmens összetétele szerint csoportosították.

https://www.youtube.com/watch?v=5aazEJEu_6c

Az Acuráról

Az Acura idén márciusban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A kitüntetett hónapban megkezdődött a vadonatúj, középmotoros NSX szupersportautó rendelése, továbbá napvilágot látott az immáron hibrid kivitelben is elérhető MDX luxus szabadidő-autó.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel – az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Az ötödik éve a legjobb értéktartásúak az Acurák