A Honda újdonságai a TOKYO CONNECTED LAB 2017 kiállításon

Álom, merészség vagy túlbuzgóság? Vajon hogyan fognak festeni a jövő járművei? Lehetséges, hogy utazótársunk irodaként vagy pihenő szobaként is funkciónál egyben, vagy akár a carsharing keretén belül termeli számunkra a bevételt meghatározott holtidőben.

Érdekes változás előtt áll a mobilitás, hiszen a megnövekedett igény mellé okos és modern gépezetek társulnak. Nem feltétlenül szükséges vezetési élményre szert tenni. Jussunk el biztonsággal A-ból B-be, közben vagy pihenünk, vagy dolgozunk. És nincs a nyakunkon egy négykerekű sem, amivel parkolóhelyet kell keresni, vagy ami nem hoz hasznot a konyhában a nap azon perceiben, amikor békésen áll a garázsban. Mégis csak kényelmesebb, mint a tömegközlekedés, noha talán az utazás és a vezetés élménye csorbul.

„A Honda erőssége a rendkívül széles termékpaletta, beleértve a motorkerékpárokat, személyautókat, munka- és repülőgépeket, melyek révén 28 millió vásárlóval állunk kapcsolatban szerte a világon. Kiterjedt viszonteladói hálózatunk és termékeink testesítik meg határokon, országokon átívelő vezérelvünket: hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek örömmel fedezzék fel az életben rejlő új lehetőségeket. Ennek szellemében a Honda tovább bővíti széles választékát, a világ minden táján fellelhető új motorkerékpárok, személygépkocsik és egyéb termékek formájában.

Ezen túlmenően a Honda mérnökei több olyan termékcsaládon dolgoznak, mellyel kiválthatók a hagyományos, benzinnel és gázolajjal működő közlekedési eszközök. Ez komoly előrelépés, hiszen egyben azt jelenti, hogy a jelenleginél hatékonyabb, környezetbarát és üzemanyag-takarékos járművek születnek. Napjainkban is egyre több hibridhajtású személyautó elérhető, de ez csak a kezdet - a jövőben további plug-in hibrid rendszerű, valamint tisztán elektromos hajtású modellek jelennek meg kínálatunkban. Járműveink új nemzedéke is ugyanabban a szellemben születik, mint elődei, azaz hozzájárul az emberek jobb életminőségéhez, megőrizve kimagasló vezetési élményt. Célunk nem változott - újabb és újabb kihívásokat győzünk le, hogy továbbra is vásárlóinkat szolgáljuk.”

žHonda Ie-Mobi Concept (Kiejtve: ee-a mo-bee - Az „Ie” egy japán szó, jelentése: otthon)

A Honda Ie-Mobi Concept egy különleges, elektromos hajtású közlekedési eszköz, mely összeköti tulajdonosa otthonát a járművével. Sajátossága, hogy a mozgatására szolgáló akkumulátorcsomag hordozható, így a kocsiból kivéve a házban is használható, és vice versa. Emellett az Ie-Mobi ideiglenes szállásként is funkcionál, 4,95 m2-es alapterülete egy kisebb szoba méretének felel meg.

žHonda Fure-Mobi Concept (Kiejtve: foo-ray mo-bee - A „Fure” a japán „Furei” szóból ered, jelentése: érintés, kölcsönhatás)

A Honda Fure-Mobi Conceptet az emberek közötti kapcsolatok ihlették. Alapvetően egyszemélyes közlekedési eszköz benyomását kelti, mivel mérete megegyezik egy hagyományos kerekesszékkel, mégis két fő szállítására alkalmas, legyen szó járdáról vagy épületen belüli folyosókról, helyiségekről. Annak reményében fejlesztették ki a modellt, hogy lehetővé teszi az emberek közös helyváltoztatását és nagyobb kedvvel fedezik majd fel környezetüket.

Honda Chair-Mobi Concept

A Honda Chair-Mobi Concept gyakorlatilag egy motorral és kerekekkel felszerelt, bel- és kültéri közlekedésre egyaránt alkalmas, székre emlékeztető közlekedési eszköz. Vitathatatlan előnye, hogy rendkívül kisméretű, szinte egy helyben megfordul, tehát a legszűkebb helyiségekben, folyosókon is jól boldogul. Az ülőfelület helyzete szabadon módosítható, attól függően, hogy tulajdonosa vízszintes talajon vagy meredek lejtőn, illetve emelkedőn halad vele.

A Honda mérnökei legfontosabb célként azt tűzték ki, hogy a gyaloglás szabadságához hasonló élményt nyújtsanak, s a Chair-Mobi Concepttel sikeresen megvalósították ezt - az eszköz rendkívül könnyen alkalmazkodik a változatos körülményekhez, így szinte bármilyen környezetben használható.

Honda Ai-Miimo Concept

A Honda Ai-Miimo a jól ismert Honda Miimo, az elektromos hajtású, önjáró fűnyíró továbbfejlesztett változata. A mesterséges intelligencia megjelenése nyomán olyan új funkciókkal rendelkezik, mint például a kommunikációs képesség, ezáltal még hatékonyabban segíthet a mindennapi életben. Nem egyszerűen „termék”, messze túlmutat azon, sokkal inkább a család része. A kedvtelésből tartott kisállatokhoz hasonlítható „lény”, aki boldog, mosollyal teli pillanatokkal ajándékozza meg tulajdonosait.

A Hondáról

Az autóipar mellett a Honda számos egyéb területen alkot remekműveket a mobilitáshoz kapcsolódóan. Nevezetesen motorkerékpárok, repülőgépek vagy csónakmotorok is termékpalettájának részét képezik, éppen úgy, mint a hétköznapi boldogulást elősegítő kisgépek (fűnyírók, kvadok) egyaránt. A japán vállalat egy élhetőbb bolygót szeretne unokáinknak hagyni, éppen ezért - a világ legnagyobb belsőégésű motorgyártójaként - már a kezdetektől fogva kiemelten ügyel termékeinek teljes életciklusának megtervezésére, a gyártástól a felhasználáson át az újrahasznosításig. Emellett egyedi ötletekkel rukkol elő, tiszteli az egyéniséget, s arra törekszik, hogy mindig egy olyan cég maradjon, amely létezését igényli a társadalom.

114951 Honda Achieves Top 20 Ranking Among World S Best Brands 1

2017 áprilisában a világ legfejlettebb könnyűrepülőgépe, a HondaJet új sebességrekordot állított fel a Miami-Panama útvonalon, valamint az üzleti repülőgépek között a legsikeresebb negyedévet könyvelhette el magának.

Az ipar más területére evezve, a Honda robotszakértői bemutatták a továbbfejlesztett Miimo önjáró fűnyírót 2016-ban. A kompakt, párna méretű csöppség magától beáll az akkumulátor töltőbe, emellett intelligens módon követi a kert vonalát, miközben csendesen és pontosan vágja a füvet az előprogramozásnak megfelelően - napszaktól függetlenül.

Civic4d Taffeta 1
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről