A Honda a 2020. évi Bécsi Autókiállításon

HONDA CIVIC SPORT LINE3
  • Bemutatkozik a Honda e és a Civic Sport Line
  • Közép-európai bemutatójára készül az e:Technology
  • Marc Márquez által tesztelt CBR1000RR-R is megtekinthető lesz a Honda
    standján
  • A motorsport kedvelői pedig a Red Bull Racing F1 versenyautójában, az
    RB15-ben gyönyörködhetnek

2020. január 16-19. között kerül megrendezésre a 2020. évi Bécsi Autókiállítás, a Messecentrum területén, ahol a nagyközönség, többek között, találkozhat a Honda első elektromos, városi autójával a Honda e-vel valamint a vadonatúj Civic Sport Line-nal.

Hondae

2017-ben jelentette be a Honda az Electric Vision névre keresztelt termékfejlesztési stratégiát, melynek része volt, hogy 2025-re minden Európában eladott új Honda gépkocsi képes lesz elektromos üzemmódban (is) közlekedni. A japán gyártó elkötelezettségéről tanúskodik, hogy a fenti határidőt tavaly októberben 3 évvel korábbra hozta, így a tervek szerint az álom 2022-re valósággá válik. Ennek első lépése volt 2019-ben a Honda e leleplezése, majd az új hibrid Jazz bemutatója.

Az új „e: Technology” márkanév a csoport összes villamosított termékét azonos globális néven ötvözi.

C5

A Honda városi elektromos autójának nagy teljesítményű villanymotorja 136 vagy 154 lóerőt* ad le, s forgatónyomatéka is lenyűgöző, nem kevesebb, mint 315 Nm. A 35,5 kWh-s akkumulátorcsomag a kategória egyik legkisebbje, így a mindennapos ingázásra tervezett Honda e kifejezetten kis tömeggel büszkélkedhet. A hatótávolsága elérheti a 220 km-t, ami bőven elég a hétköznapokra, és hihetetlenül rövid idő alatt menetkésszé tehető – a villámtöltővel 30 perc alatt 80%-ra tölthető az akkumulátorcsomag.

Honda Vienna Autoshow 2020 Honda CBR1000RR R Fireblade
2020 HONDA CBR1000RR-R

A vezetési élmény közvetlen, sportos és szórakoztató, amiért a hátsó kerekeket meghajtó erős villanymotor a felelős. A menetteljesítményről sokat elárul, hogy állórajtnál sem szükségeltetik több, mint 8 másodperc a 100 km/h-s tempó eléréséhez.