Visszatér a Honda Insight

Insight Prototype 10
  • A vadonatúj Honda Insight prémium stílust és kimagasló üzemanyag-hatékonyságot nyújt egy kifinomult, ötszemélyes szedán köntösében
  • Meghajtásáról a Honda innovatív és hatékony, kétmotoros hibrid rendszere gondoskodik
  • Az Insight a Honda elektromos víziójának fontos részét képezi

A Honda Insight Prototype a Nemzetközi Észak-Amerikai Autószalonon gördül a nagyközönség elé. A január 15-én tartandó bemutatón láthatjuk az ötszemélyes újdonságot, amelyet a Civic fölé pozicionáltak, így több stílusjegy is visszaköszön a kistestvértől. Legyen szó az ajtók ívéről vagy például a belső a térben a műszerfal és a szellőzőrostélyok kialakításáról. De akad bőven az új Accordra emlékeztető vonás is, az orr-részen, sőt, a púpos hát az Accord Crosstourra volt jellemző anno.

Insight Prototype 07
Honda Insight Prototype

"Az új Honda Insight kifinomult stílusával, dinamikus kiállásával, páratlan belső terével és kategória első teljesítményével testesíti meg a vállalat törekvéseit: az olyan elektrifikált autók gyártását, amelyek a jellegzetes kompromisszumok nélküliek." - mondta Henio Arcangeli, Jr., az American Honda Motor hondás autós divíziójának alelnöke. "Nem kell elektromos beállítottsággal rendelkezned ahhoz, hogy értékeld az új Insightot - önmagában egy nagyszerű autó attól függetlenül, hogy mi történik motorházteteje alatt."

Insight Prototype 08
Honda Insight Prototype

Az 1999-es bevezetésű, első generációs Insight volt Amerika első hibrid járműve. Tervezésekor nagy hangsúlyt kapott az alacsony légellenállás és a könnyű, alumínium szerkezet. Végeredményképpen, a kétajtós Insight a legjobb üzemanyag-hatékonyságú autó lett az USA-ban. Esetében alkalmazták először a Honda Integrated Motor Assist (IMA) hibrid rendszerét.

A második generációs Insight 2009-ben debütált a legelérhetőbb piaci hibridként. Ötajtós, ötszemélyes kialakításával több helyet nyújtott utasainak, miközben továbbra is az IMA rendszert használta.

Insight Prototype 05
Honda Insight Prototype

A vadonatúj Honda Insight teljesen újat hoz a stílus, a csomagolás, a prémium funkciók és a teljesítmény terén. Olyat, amelyet egy vezető márka vásárlói elvárnak - egy hibrid autó kompromisszumok nélkül. Az első két generációval ellentétben a hajtóegysége a Honda innovatív, kétmotoros rendszere, amely versenyképes hatékonyságot nyújt, erről már több más modellnél is tanúbizonyságot tett.

Insight Prototype 06
Honda Insight Prototype

"A 2017-es Nemzetközi Észak-Amerikai Autószalonon jelentettük be a Honda törekvéseit az elektrifikációt illetően, vagyis hogy az eladott modelljeink kétharmada elekromos legyen 2030-ig" - mondta Arcangeli. "Az Insight 2018-as bevezetésével immáron az ötödik hibrid vagy elektromos autónk lép színre mindössze egy év leforgása alatt, ezzel is mutatva elkötelezettségünket célunk irányában."

Az Insight a Honda greensburgi gyárában, a Civic és CR-V mellett készül hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. A palettában a Clarity család (plug-in hibrid, elektromos és üzemanyagcellás) és a hamarosan debütáló hibrid Accord kap majd helyet.

Insight Prototype 11
Honda Insight Prototype

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről