Type R fűnyíró a negyedévszázados évfordulóra

A Honda Miimo önjáró fűnyíró különleges színben ünnepli a Honda sportmodelljeinek, a Type R és Fireblade típusok 25. évfordulóját. Az intelligens kerti gép automatikusan megkezdi a fűnyírást az előprogramozást követően. Amint akkumulátora merülő félbe kerül, magától visszatalál házacskájába, és felteszi magát tölteni. A különböző akadályok, fák, kerítésoszlopok köré kézzel leszúrható drótot helyezünk, ezt képes érzékelni a csöppség, és így módosítja útvonalát.

Angliában egyébként már lezajlottak a pályanapok és a fesztiválbemutatók az új Civic Type R vonatkozásában. Reméljük, mi még idén ősszel próbára tehetjük a CTR-t a Hungaroringen az elődmodellhez hasonlóan.

A Civic Type R-ről

A továbbfejlesztett és kifinomultabbá tett 2.0 VTEC TURBO motorja 320 lóerős csúcsteljesítményt ad. Álló helyzetből mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és végsebessége is lenyűgöző: 272 km/h. Ezek a kimagasló adatok teszik a kategória legdinamikusabban gyorsuló, egyszersmind legnagyobb végsebességű modelljévé az új Honda Civic Type R-t.

20664666 10155978766262439 1643976927735364053 N
Fotók: Honda UK

A Hondáról

A Type R és a Fireblade szimbolizálja a Honda nagy múltú hagyományait és tapasztalatait a versenyzés világából. A márka megszületése nem valósulhatott volna meg versenysportbeli aktív részvétel nélkül. Az alapító, Soichiro Honda szerint a Hondának lételeme a versenyzés.

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

- a legfrissebbek a HondaNetről