Team Liquid x Honda

1129 Honda Fp2

Az e-sport napjaink egyik legnagyobb, és leghíresebb sportesemények egyikévé nőtte ki magát néhány év alatt. Sokaknak ez csak egy bolondos rendezvény, ahol gyerekek számítógépeznek, azonban a valóság jóval eltér a sztereotípiáktól. Hihetetlen nagyszabásúak ezek a rendezvények, nem is beszélve a játékosok (adott esetben csapatok) felkészüléséről, és a felkészülést segítő stábról.

Először is mi az az e-sport pontosan?
"E-Sports is a general term used to describe video game competitions. Much like athletic sporting events, eSports games are often played before live audiences and can be broadcast over the Internet as well.eSports is a general term used to describe video game competitions. Much like athletic sporting events, eSports games are often played before live audiences and may be broadcast over the Internet as well." - írja egy külföldi értelmező szótár, miszerint az e-sport egy általános kifejezés leírására. Hasonlóan az atlétikai sporteseményekhez, az eSport-játékokat gyakran élő közönség előtt játsszák, és az interneten is követhetők.

Ez alapján még mindig nem tűnik nagy dolognak ez az egész, azonban hihetetlen pénzek forognak ebben az iparágban, csak hogy egy példát említsek, a héten volt egy európai verseny, ahol 1.000.000 eurós összdíjazás volt, és mindez csak egy sima hétköznapi napon. Egy csapat a profik körében nem csak abból a néhány játékosból állnak, hanem szakmai stáb is körülveszi őket. Minden csapathoz tartozik egy edző, aki felügyeli, és irányítja a csapatot. Sokszor dolgoznak pszichológusokkal és további szakemberekkel, szóval ez nem csupán egy játékról szól. Magyarországon sem idegen ez a sportág, hiszen az említett versenyen két magyar is indult, akik negyedik helyet értek el európai viszonylatban, valamint a Budapest Honvédnak van e-sport szakosztálya is.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis ez hogyan kapcsolódik egy Hondás tartalmakkal foglalkozó portál repertoárjához, hogy ilyesmivel foglalkozzon, és minderről egy cikk is szülessen. Nos van egy, a 2000-es évek elején alakult Holland e-sport csapat, becsületes nevükön Team Liquid. A világ 14 legjobb játékában körülbelül 60 sportolóval rendelkezik, akik külön játékokra "szakosodtak".  Mindazon túl, hogy egy e-sport csapatot alkotnak, médiával is  foglalkoznak. Instagram oldalt, valamint Twitter oldalt is kezelnek. Hogy mennyire nagypályásnak mondható manapság ez az e-sport, mi sem mutatja jobban (a videó vágóképei látható nézőközönségen túl), hogy Twitter oldalukat 555.000-en köveik jelenleg, míg Instagram oldaluk 790.000 követőnél jár.

A csapat életébe a Honda támogatóként lépett be.

 IMG 2933

IMG 2932 IMG 2931

Ilyen és ehhez hasonló további autókkal támogatják a csapatot. Minden autón rajta van a Team Liquid csapatnév illetve annak egyéb jelei. A kooperáció nyilván mindkét fél számára kedvező, hiszen világviszonylatban rengeteg ember szembesül a csapattal, így az autóval is, ezek a képek például a Twitter oldalukról származnak, ahol rengeteg visszajelzés érkezett rá.

"Az E-sport egy mozgó iparág, és fontos, hogy szó szerint és átvitt értelemben is előre lépjünk. Ez a célok iránti törekvések ösztönöznek minket arra, hogy jól csináljuk amit csinálunk, új élményeket szerezzünk rajongóinknak, játékosoknak és a partnereinknek egyaránt.  Már hosszú utat tettünk meg az indulás óta, és 2019 újabb nagy előrelépés lesz a Team Liquid számára - de ezúttal stílusosan lovagolunk." - nyilatkozták a játékosok.

Az első autóm egy zöld Honda Accord volt. A biztonságot, a megbízhatóságot és a stílust a mai napig örmmel társítom a Hondához, és izgatottan várom, hogy ezeket az élményeket Team Liquid partnerséggel vegyítsük. Szorosan együtt fogunk működni a Honda-val olyan tartalmakkal, aktiválásokkal és egyebekkel kapcsolatban, amelyek közvetlenül a Team Liquid rajongóiknak szólnak, és nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy együtt dolgozunk egy rangos nemzetközi márkával, akik ugyanolyan hevesen hisznek, mint mi az e-sport ökoszisztémájában. ” - - Steve Arhancet (CEO)

ScreenShot2019 08 13at4.54.38PM ScreenShot2019 08 13at4.55.33PM

Liquid DreamHack Masters Dallas