Piacon az új Honda Insight

Honda Insight 057
  • A méretes és stílusos kialakítás vetekszik más prémium szedánokéval
  • Kétmotoros hibrid erőforrás a teljesítményért és a hatékonyságért
  • Kategória első biztonság a Honda Sensing alapáras mivoltának köszönhetően

Az elegáns stílusú, technológiával alaposan megtömött és igen üzemanyag-hatékony Honda Insight piacra került Amerikában. Prémium vezetési élményt, kimagasló takarékosságot és fejlett alapáras biztonsági rendszereket mutat fel 23-29 ezer dolláros ársávban. Vajon nálunk is kapható lesz?

Honda Insight 006
2019 Honda Insight

A 2019-es modellévű Honda Insight kategória első utastér-mérettel, prémium belső térrel és előkelő stílussal büszkélkedhet, amely messze meghaladja ebben a hibrid kategóriában megszokottat. 151 lóerős erőforrásával lehetséges a jó gyorsulás és a 4,3 literes fogyasztás száz kilométeren, városi használat mellett. A viszonylagos alacsony ár gazdag alapfelszereltséget rejt, vagyis aki Insightot vásárol, annak nem kell kompromisszumot kötnie, nem csak a takarékosság áll a középpontban.

A háromféle felszereltségi szinten alapárasak a több elemből álló LED-es első lámpák, a gombos indítás, a digitális kijelző és a Honda Sensing® fejlett vezetéstámogató rendszer. Feljebb lépve 8 colos központi kijelző vár minket Apple CarPlay™ és Android Auto™ integrációval, a legfelső felszereltségi szinten pedig - egyebek mellett - bőr ülésekkel, 8-féleképpen, elektromosan állítható vezetőüléssel, műholdas navigációval és kétzónás klímaberendezéssel találkozhatunk.

24

Az ötszemélyes újdonságot a Civic fölé és az Accord alá pozicionálták, így több stílusjegy is visszaköszön a kistestvértől. Legyen szó az ajtók ívéről vagy például a belső a térben a műszerfal és a szellőzőrostélyok kialakításáról. De akad bőven az új Accordra emlékeztető vonás is, az orr-részen, sőt, a púpos hát az Accord Crosstourra volt jellemző anno.

"Az új Honda Insight kifinomult stílusával, dinamikus kiállásával, páratlan belső terével és kategória első teljesítményével testesíti meg a vállalat törekvéseit: az olyan elektrifikált autók gyártását, amelyek a jellegzetes kompromisszumok nélküliek." - mondta Henio Arcangeli, Jr., az American Honda Motor hondás autós divíziójának alelnöke. "Nem kell elektromos beállítottsággal rendelkezned ahhoz, hogy értékeld az új Insightot - önmagában egy nagyszerű autó attól függetlenül, hogy mi történik motorházteteje alatt."

Honda Insight 061
2019 Honda Insight

Az 1999-es bevezetésű, első generációs Insight volt Amerika első hibrid járműve. Tervezésekor nagy hangsúlyt kapott az alacsony légellenállás és a könnyű, alumínium szerkezet. Végeredményképpen, a kétajtós Insight a legjobb üzemanyag-hatékonyságú autó lett az USA-ban. Esetében alkalmazták először a Honda Integrated Motor Assist (IMA) hibrid rendszerét.

A második generációs Insight 2009-ben debütált a legelérhetőbb piaci hibridként. Ötajtós, ötszemélyes kialakításával több helyet nyújtott utasainak, miközben továbbra is az IMA rendszert használta.

A vadonatúj Honda Insight teljesen újat hoz a stílus, a csomagolás, a prémium funkciók és a teljesítmény terén. Olyat, amelyet egy vezető márka vásárlói elvárnak - egy hibrid autó kompromisszumok nélkül. Az első két generációval ellentétben a hajtóegysége a Honda innovatív, kétmotoros rendszere, amely versenyképes hatékonyságot nyújt, erről már több más modellnél is tanúbizonyságot tett.

"A 2017-es Nemzetközi Észak-Amerikai Autószalonon jelentettük be a Honda törekvéseit az elektrifikációt illetően, vagyis hogy az eladott modelljeink kétharmada elekromos legyen 2030-ig" - mondta Arcangeli. "Az Insight 2018-as bevezetésével immáron az ötödik hibrid vagy elektromos autónk lép színre mindössze egy év leforgása alatt, ezzel is mutatva elkötelezettségünket célunk irányában."

Az Insight a Honda greensburgi gyárában, a Civic és CR-V mellett készül hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. A palettában a Clarity család (plug-in hibrid, elektromos és üzemanyagcellás) és a hamarosan debütáló hibrid Accord kap majd helyet.

The 2019 Honda Insight Goes On Sale
2019 Honda Insight

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Honda Insight 004
2019 Honda Insight