Piacon az elektromos Honda Clarity

A háromféle vezetési módot kínáló autó kedvező lízingprogrammal mostantól kezdi meg szereplését Kaliforniában és Oregonban. A kb. 81 ezer forintnak megfelelő bérleti díj évi 32 ezer megtett kilométert tartalmaz és a hét minden napján elérhető assistance szolgáltatás nyújt.

A Honda Clarity Electric tisztán elektromos változat 161 lóerős elektromotort kapott. 25,5 kWh-s akkumulátor csomagja normál hálózatról mindössze három óra alatt feltölthető, de gyorstöltőknél csupán 30 perc szükséges a 80%-os töltöttségi fok eléréséhez.

05   2017 Honda Clarity Electric

A Honda Clarity modellcsalád

A Honda új, elektromos autóknál használt, dinamikus stílusáról tanúskodnak a Clarity hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás variánsai. Alacsony, széles, aerodinamikus felépítésük egyedi dizájnelemekkel kiegészítve - mint például az egyedi színek, első és hátsó lámpák, felnik, továbbá az eltérő orr-rész kialakítások - elegáns és fejlett külső stílusról árulkodik. Belterük öt felnőtt utasnak kínál elegendő helyet a kényelmes utazáshoz, a felhasznált anyagok prémium minőségűek.

A Hondákban megszokott vezetési élményről ez esetben sem kell lemondani. A sima, csendes és kifinomult vezetési tapasztalathoz az elektromos meghajtás kedvező nyomatékkarakterisztikája és gyorsítóképessége is hozzájárul. A Clarity modellcsalád a legújabb technológiákat üdvözölheti fedélzetén, mivel az Android Auto™ és a Apple CarPlay™, valamint a HONDA SENSING™ is megtalálható a felszereltségi listán.

A három különböző, luxusba csomagolt meghajtással a Clarity vásárlói széles körből kerülnek ki. A "három az egyben" platform stratégiának köszönhetően a Honda lépést tart az infrastruktúra és a piac fokozatos fejlődésével. Ultra-alacsony szénkibocsátású járműveket kínál, amelyek illenek vásárlói életstílusához, emellett gyarapítják a fejlett meghajtási technológiákkal szerelt autóinak számát, amely hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett baleset-megelőző rendszereivel együtt több mint ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity Fuel Cell személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

12   2017 Honda Clarity Electric