Pekingben a vadonatúj Acura CDX

A Honda Motor (China) Investment Co., Ltd. – egy teljes egészében a Honda tulajdonában álló leányvállalat Kínában – a mai napon leplezte le a vadonatúj Acura CDX szabadidő-autót és NSX szupersportkocsit.

Pekingben a vadonatúj Acura CDX

A 14. Nemzetközi Pekingi Autószalon keretében tűnt fel a nagyközönség előtt a kompakt SUV, amelyet kifejezetten a kínai piac számára szánnak helyi gyártással egybekötve. Az újdonság szenvedélyes és éles külső vonalai a luxusmárka Precision Concept tanulmányának vonalaira emlékeztetnek. A vezetési élmény, továbbá a belső tér nyújtotta kényelem és praktikum kimagasló használati értéket kölcsönöz a CDX-nek a kategóriában. A kínai Acura modellek között elsőként büszkélkedhet turbómotorral és nyolc fokozatú, dupla kuplungos automata váltóval a SUV, amely a hatékonyság és a teljesítmény tökéletes kombinációja.

A vadonatúj Acura CDX a ZengCheng gyárban készül majd (Guangzho városa), míg értékesítése a 2015 decemberében megalapított Guangqi Honda szárnyai alatt kezdődik júliusban.

Pekingben a vadonatúj Acura CDX

A vadonatúj NSX dupla turbós, V6-os középmotorral büszkélkedhet, amelyet könnyű kocsitestbe csomagoltak a mérnökök. Egyedi, Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) összkerékhajtásának és három elektromotoros hibrid rendszerének köszönhetően kitűnő vezetési élményt és hatékonyságot ötvöz a szupersportautók világában. Nemcsak a gyorsítás, hanem a kanyarvétel terén is lenyűgöző teljesítményre képes az NSX, miután a négy kerékre jutó nyomatékot külön-külön képes módosítani. Kínai piaci bevezetése 2016 év vége felé történik.

A Honda elnöke, Takahiro Hachigo így nyilatkozott: „2016 az Acura kínai szereplésének 10. évfordulóját jelöli. Ebben a mérföldkőnek számító esztendőben új kihívások elé nézünk az Acura márkával és termékeivel, beleértve a helyi gyártás elindítását. Az Acura Precision Concept-tel, az új stílusbeli irányvonal alapkoncepciójának segítségével fel kívánjuk gyorsítani az Acura helyi üzletágának növekedését, hogy a vásárlók igényeinek megfelelő termékeket szállíthassunk le.”