Ősztől Japánban is kapható az új Civic-család

A Honda Motor Co., Ltd. szeptember 29-én kezdi meg a Civic modellcsalád értékesítését Japánban. A havi 2 ezres értékesítési volumenben az öt- és négyajtós, valamint a Type R kivitelek is szerepelnek.

A vadonatúj Civic-családot úgy fejlesztették ki a mérnökök, hogy hozza a vállalat által támasztott magas követelményeket a vezetési élményfaktor terén. A vásárlók tehát felső kategóriás, élménydús vezetéssel gazdagodnak útjuk során a C-szegmensben. Az alapjaiban új platformnak köszönhetően a Civic mutatós, lapos és széles formát öltött, összhangot teremtve a funkcionalitás és a szépség között. Közvetlen benzinbefecskendezéses VTEC Turbo motorjai egyaránt nyújtanak lendületes gyorsulást és kedvező emissziót.

103303 2017 Honda Civic
Honda Civic 2017

Az új modellcsalád három tagot számlál - a szofisztikált és magas minőségű vezetési élményt garantáló szedán, a sportos karaktert kiemelő ötajtós, illetve a páratlan gyorsaságú, utcai versenyautót, a Type R változatot.

A vadonatúj Honda Civic Type R-t nem meglévő kivitelek átalakításával alkották meg a tervezők, hanem a Civic 10. generációjának megtervezésekor párhuzamosan ügyeltek a hétköznapi és a sportos igényekre. Ezért születhetett meg egy olyan család, amely már az 1,0 literes, háromhengeres motorral is páratlan élménnyel jutalmaz, sőt, kifejezetten libabőr kategóriát nyit a 182 vagy 320 lóerős erőforrásokkal. Stabil úttartás, egyszerre kényelmes és sportos rugózás, páratlan helykínálat, a legújabb információs és vezetéstámogató rendszerek: röviden, egy autó az embereknek, egy autó a világnak.
 
Ősztől Japánban is kapható az új Civic-család
Honda Civic 2017

A Hondáról

A Type R és a Fireblade szimbolizálja a Honda nagy múltú hagyományait és tapasztalatait a versenyzés világából. A márka megszületése nem valósulhatott volna meg versenysportbeli aktív részvétel nélkül. Az alapító, Soichiro Honda szerint a Hondának lételeme a versenyzés.

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.