Miből lesz a cserebogár? Így születik egy modern Honda

A 2017-es Tokiói Autószalonra számos érdekességgel rukkolt elő a Honda. Ezek egyike volt a Frankfurtban leleplezett városi elektromos koncepció sportosabb változata. Az alábbi cikkben beszédes galérián kalauzoljuk át az olvasókat, hogy néhány, manapság már alapvetőnek számító eljárást és lépést lessünk el a tervezőmérnököktől a formaalkotás világában.

A formatervezők alapvetően kettős életet kell, hogy éljenek, hiszen valahogy a vásárlók és a világ észjárása előtt kell, hogy haladjanak fejben. Így tudnak trendeket állítani, szemléletet formálni. Feldobni egy-egy magas labdát, amelyet ha leüt a célközönség, valami máris menő és keletje lesz.

Nos, papír, ceruza... vagy mégsem? A kezdeti skiccek, az első gondolatok még papírra kerülnek, de tableteken sokkal könnyebb folytatni a munkát. Nincs papírpazarlás, a javítás gyors, a színek azonnal rendelkezésre állnak. A digitalizálás megoldott. Majd 3D-ben a fényekkel jól lehet játszani, ezt a karosszériaelemek alakjánál vizsgálni kell.

A 3D modell születését követően elkészül a koncepció kicsinyített mása.  Van, ahol 3D-ben nyomtatnak, de a farigcsálás is fontos része a hosszas procedúrának, mivel éleken, felületeken ilyenkor még lehet alakítani. A designcsapat ezt követően véleményt alkot, de az igazgató szava a mérvadó a projekt elfogadása vagy újragondolása révén.

A tervezőmérnökök minden esetben elhelyezik alkotásukat a világban. A gép-ember-környezet hármasban fontos a harmónia megtalálása. Igazából ez egyszerre kezdő és befejező lépés is, hiszen egy piackutatáshoz is szükséges már némi elképzelés, hogy merre induljunk és mit kínáljunk. Ugyanakkor akkor van kész egy feladat, ha - ugyan még csak szimulálva, de - a termék a helyére kerül, beilleszkedik a nagyvilágba.

118194 Honda Urban EV Concept Design Story 1

A Honda Sports EV Conceptről

A társaság standján először volt látható a Honda Sports EV Concept, melynél az elektromos hajtás kiemelkedő teljesítménye társul a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekhez. Mindez a vezetés tiszta élményét nyújtja, s a sofőr úgy érezheti magát a kompakt karosszériában, mintha eggyé válna az autóval.

A Hondáról

Az autóipar mellett a Honda számos egyéb területen alkot remekműveket a mobilitáshoz kapcsolódóan. Nevezetesen motorkerékpárok, repülőgépek vagy csónakmotorok is termékpalettájának részét képezik, éppen úgy, mint a hétköznapi boldogulást elősegítő kisgépek (fűnyírók, kvadok) egyaránt.

A japán vállalat egy élhetőbb bolygót szeretne unokáinknak hagyni, éppen ezért - a világ legnagyobb belsőégésű motorgyártójaként - már a kezdetektől fogva kiemelten ügyel termékeinek teljes életciklusának megtervezésére, a gyártástól a felhasználáson át az újrahasznosításig. Emellett egyedi ötletekkel rukkol elő, tiszteli az egyéniséget, s arra törekszik, hogy mindig egy olyan cég maradjon, amely létezését igényli a társadalom.

115486 2017 Honda NSX UK Dynamic Images

2017 áprilisában a világ legfejlettebb könnyűrepülőgépe, a HondaJet új sebességrekordot állított fel a Miami-Panama útvonalon, valamint az üzleti repülőgépek között a legsikeresebb negyedévet könyvelhette el magának.

Az ipar más területére evezve, a Honda robotszakértői bemutatták a továbbfejlesztett Miimo önjáró fűnyírót 2016-ban. A kompakt, párna méretű csöppség magától beáll az akkumulátor töltőbe, emellett intelligens módon követi a kert vonalát, miközben csendesen és pontosan vágja a füvet az előprogramozásnak megfelelően - napszaktól függetlenül.

Civic4d Taffeta 1
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről