Megújult az Acura belépő szedánja, az ILX

01 2019 Acura ILX A Spec
  • Az ILX külseje a márka új stílusirányzatához alkalmazkodott
  • Immáron az összes Acura szabadidő-autóban és szedánban alapáras az AcuraWatch™ fejlett vezetéstámogató rendszereket tömörítő csomag, elsőként a luxuskategóriában
  • Új központi kijelzők élesebb grafikával, gyorsabb működésű egységgel, Apple CarPlay™ és Android Auto™ integrációval
  • Szegmensgyőztes az ILX több idei felmérés alapján is

Az Acura legkisebb szedánja, a jelentősen felfrissített ILX a hónap első felében mutatkozott be Amerikában. Piaci bevezetésére októberben kerül sor. A modell külsője élesebb, kihívóbb lett, a prémium érzet az utastérben és a kiegészítőkben is visszaköszön. Új variáns az A-Spec kivitel, amely optikájában hordoz tetszetős, sportos lökhárítókat, felniket és belsőt. A gyémánt alakú hűtőmaszkkal az ILX beleillik a teljes Acura palettába.

A további újítások közé tartozik az alapáras AcuraWatch™, amely baleset-megelőző rendszereket tömörít például az ütközésre figyelmeztetéssel, az aktív sávtartással és akár a holttérfigyeléssel is. A belső kijelzők grafikája megváltozott, a központi egység működése gyorsabb lett, immáron elérhető Apple CarPlay™ és Android Auto™ integráció is. A motorháztető alatt az örök kedvenc, 2,4 literes i-VTEC motor lapul 204 lóerős teljesítménnyel. Hozzá a Honda saját fejlesztésű, dupla kuplungos, 8 gangos automatáját kínálják váltófülekkel ellátott kormánykerékkel.

Az Acura ILX egyedi és nagyon fontos szerepepel büszkélkedhet a Honda luxusmárkájánál. Ő vonzza be a legtöbb első és legfiatalabb Acura vásárlót. Az ILX továbbra is a felső szintet képviseli a belépő luxusmodellek között, több mint 4 százalékpontos piaci részesedéssel az egyéni vásárlók körében 2018 első felét nézve. 2013 óta folyamatosan kitűnik kategóriájában, maga mögé utasítva a vetélytársakat. Az ILX nemrég több díjat is megnyert az USA-ban: a Power Circle Rating keretén belül a vásárlók 5/5-ös értékeléssel jutalmazták, emellett kategória elsőként végzett a J.D. Power minőségbeli felmérésében. A fenntartási költség terén szegmens elsőként tetszeleghet a prémium belépő szedánok körében, de az Acurára, mint luxusautó-márkára is igaz ez utóbbi - zsinórban a harmadik éve.

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, amikor a Honda az első japán gyártóként alapította meg prémiummárkáját a minőségre és megbízhatóságra fókuszálva. Precizitás alkotta teljesítmény jelmondata tükrözi eredeti céljait, olyan technológia és dizájn alkalmazását, amely újfajta vezetési élménnyel gazdagít.

Az Acura felhozatalában hat modellt különböztet meg - az RLX prémium zászlóshajót, a TLX és ILX sportszedánokat, az ötszemélyes RDX szabadidő-autót és a hétszemélyes, Amerika mindenkori legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ját, az MDX-et. 2016 tavaszán csatlakozott a palettához a következő generációs, hibrid NSX szupersportautó, mint az Acura teljesítményorientált szemléletének ékköve.

A hatból öt modell Ohio államban készül hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Az ILX és TLX sportszedánok Marysville-ből, az RDX és MDX luxus szabadidő-autók East Liberty-ből kerülnek ki. Az NSX megrendelésre, a Performance Manufacturing Centerben készül.

ILX19 005b
Acura ILX 2019