Legjobb Forró Ferdehátú az új Civic Type R

112629 2017 Honda Civic Type R FK8

A Honda Civic Type R tovább folytatja szívhódító és díjgyűjtő körútját világszerte. Legutóbbi elismerését az Egyesült Királyságban gyűjtötte a WhatCar? magazinnál nem sokkal azt követően, hogy a Top Geartől három győztes címet, köztük Év Autója trófeát is szerzett.

A WhatCar? páratlanul briliáns forró ferdehátúként könyvelte el a Type R-t. Élményfaktora hatalmas, tényleg örömpercekkel jutalmazza a sofőrt, emellett a határokat feszegeti kitűnő kanyarodási képességeivel. A magazin saját pályás tesztjén köridejével is tanúbizonyságot tett elsőségéről, maga mögé utasította riválisait nemcsak a két-, de több négykerék-meghajtású ellenfél kategóriában is.

112817 2017 Honda Civic Type R FK8
2017 Honda Civic Type R (FK8)

"A Honda minden tudását felhasználta, hogy a bolygó legkülönlegesebb gépét alkossa meg a ferdehátúak között" - mondták a WhatCar?-nál. "Csak egy autó képes igazán játékba szállni a forró ferdehátúak között, és ez a meglepően jó Civic Type R."

A Civic Type R-ről

A vadonatúj Honda Civic Type R-t nem meglévő kivitelek átalakításával alkották meg a tervezők, hanem a Civic 10. generációjának megtervezésekor párhuzamosan ügyeltek a hétköznapi és a sportos igényekre. Ezért születhetett meg egy olyan család, amely már az 1,0 literes, háromhengeres motorral is páratlan élménnyel jutalmaz, sőt, kifejezetten libabőr kategóriát nyit a 182 vagy 320 lóerős erőforrásokkal. Stabil úttartás, egyszerre kényelmes és sportos rugózás, páratlan helykínálat, a legújabb információs és vezetéstámogató rendszerek: röviden, egy autó az embereknek, egy autó a világnak.

Továbbfejlesztett és kifinomultabbá tett 2.0 VTEC TURBO motorja 320 lóerős csúcsteljesítményt ad le 6500-as percenkénti főtengelyfordulaton, 2500 és 4000 között jelentkező legnagyobb forgatónyomatéka pedig eléri a 400 Nm-t. Álló helyzetből mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és végsebessége is lenyűgöző: 272 km/h. Ezek a kimagasló adatok teszik a kategória legdinamikusabban gyorsuló, egyszersmind legnagyobb végsebességű modelljévé az új Honda Civic Type R-t.

Az ördögfióka, a Párizsban még tavaly meglesett CTR világszinten az Év Női Autója ítélete alapján a legjobb sportkocsi, de az USA-ban például a Digital Trends és a Motor Authority által is elismerésben részesült. Visszakanyarodva az öreg kontinensre, itt is elcsavart fejekkel és meghódított szívekkel találkozhatunk. A Top Gear Év Autója díja mellett még két kategóriában húzott el vetélytársaitól a Type R Európában, de a GQ, az Auto Express, az Autocar, a What Car?, az Evo, az Inside Lane, a PistonHeads, a Daily Mail, a The Telegraph, a Car Magazine, a Car Throttle és a Daily Record is elismerésben részesítette a Civic 10. generációjának csúcsmodelljét.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről