Hondás győzelem Olaszországban

A Repsol Honda versenyzője, Dani Pedrosa lett a hétvégi verseny nyertese. A MotoGP-s pilóta egyike annak a nyolc különböző főnek, akik az elmúlt fordulókban a dobogó legfelsőbb fokára állhattak.

Pedrosa misanói elsőségével a 29. győzelmét szerezte az első osztályban, míg az 52.-et karriere kezdete óta. A Honda immáron a 120. alkalommal bizonyult a legeredményesebbnek 2002-es MotoGP-ben való bemutatkozásától a mai napig számítva. Marc Marquez első abroncsa nehezen viselte a megmérettetést, de a spanyol pilóta végül a negyedik helyen ért célba, így továbbra is a tabella élén áll 43 ponttal.

Hondás győzelem Olaszországban

Dani lágy első és közepes hátsó keveréket választott, amely kiválóan illett az aktuális feltételekhez és vezetési stílusához. Úton a győzelme felé új pályarekordot állított 1’32.979-es köridejével. Ugyan a nyolcadik helyről rajtolt, már az első körben a hatodik pozícióig harcolta előre magát. 22 körön keresztül folyamatosan gyorsult, megelőzte Dovoziosót, Vinales-t, Marquezt, Lorenzót és végül Rossit is, így 2,8 másodperces előnnyel haladt át a célvonalon. A Honda pilótái ezzel együtt négy versenyt nyertek az idei szezonban.

Hondás győzelem Olaszországban

Marc-nak sokkal nehezebben alakult a napja. Kemény keverékű első abroncsa miatt sokat szenvedett, hogy tartani tudja ellenfeleivel a tempót. Amikor a harmadtávnál látta, nem megfelelő a gumija, és majdnem kicsúszott, a verseny befejezésére koncentrált inkább, hogy az összetettbeli pontversenyben ne csökkenjen jelentősen az előnye.

A Repsol Honda Team hétfőn privát tesztet tart a versenypályán.