Hivatalos: A Red Bullnak a Honda szállít motort jövőre

133309 Honda To Supply F1 Power Units To Red Bull Racing

Kétéves megállapodást írt alá a Honda és a Red Bull Csoport melynek értelmében 2019-től a csapat a japán gyártó erőforrásaival lép pályára a FIA Formula-1 világbajnoki sorozatban. Ez egyben azt jelenti, hogy a Red Bull mindkét alakulata, név szerint a Scuderia Toro Rosso és az Aston Martin Red Bull Racing azonos erőforrással versenyez a következő két évben.

Takahiro Hachigo, a Honda Motor Co., Ltd elnök-vezérigazgatója

„Rendkívül jó kapcsolatot alakítottunk ki a Scuderia Toro Rossóval, ezért úgy döntöttünk, hogy 2019-től egy másik csapat, az Aston Martin Red Bull Racing is megkapja a Honda erőforrásokat, ami számunkra is fontos lépés, hiszen így kétszer annyi adat segítheti a munkánkat. Hisszük, hogy közelebb kerülünk célunkhoz, és versenyeket, sőt bajnokságokat nyerhetünk a Scuderia Toro Rossóval, valamint az Aston Martin Red Bull Racinggel. Szeretném kiemelni, hogy a tárgyalások kifejezetten gyorsan és gördülékenyen haladtak, köszönhetően a Red Bull nyílt, tiszteletteljes hozzáállásának, és végül mindkét fél számára előnyös szerződést írtunk alá.”

133308 Honda To Supply F1 Power Units To Red Bull Racing
A Honda F1-es motort szállít a Red Bull Racingnek 2019-től

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója

„Új korszak kezdődik a Red Bull Group életében most, hogy a Toro Rosso és a Red Bull Racing is a Honda partnereként folytatja Formula-1-es pályafutását. Egyszerűen lenyűgözött minket a Honda eltökéltsége, illetve látványos fejlődése, s nagyon várjuk már, hogy a két társaság vállvetve küzdjön a bajnoki trófeáért. Közösek a céljaink és az elveink, szóval minden adott, hogy gyümölcsöző legyen az együttműködés.”

20180619 RBR Honda
A Honda F1-es motort szállít a Red Bull Racingnek 2019-től

Christian Horner, az Aston Martin Red Bull Racing csapatfőnöke

„A Hondával kötött kétéves szerződésünk egy új, izgalmas időszak kezdete, és annak záloga, hogy az Aston Martin Red Bull Racing nemcsak futamgyőzelmekért, hanem bajnoki címért is harcolhat a Formula-1-ben. Mint mindig, most is kizárólag az észérveket vettük figyelembe, és egyetlen cél vezérelt minket – olyan megállapodást kötni, mely révén még jobbak, eredményesebbek lehetünk, és magasabb szinten folytathatjuk a versenyzést. Gondosan mérlegeltük lehetőségeinket, így biztosan állíthatjuk, hogy ez a lehető legjobb irány a csapat számára. Tagadhatatlan, hogy nagy hatással volt ránk a Honda elkötelezettsége, illetve az a kiváló munka, melyet testvércsapatunknál, a Scuderia Toro Rossónál végeztek, szóval már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk, és közösen szálljunk ringbe a Formula-1 legszebb serlegeiért.

Aston Martin Red Bull Racing

Székhely:                 Milton Keynes, UK

Csapatfőnök:             Christian Horner

Első verseny:            2005

A csapat honlapcíme:           https://redbullracing.redbull.com