Frissült a sportos Honda Civic Si

IMG 5562
  • Az audiorendszer immáron fizikai gombokkal és tekerős hangerő-szabályozóval ellátott
  • Két új, egy fehér és egy kupé specifikus sárgás szín jelent meg
  • A teljesítményorientált Civic Si felkerült a Car and Driver magazin Legjobb 10 listájára, emellett szerkesztői különdíjban is részesült
  • A Civic továbbra is jó úton halad afelé, hogy Amerika legkelendőbb személyautója legyen az egyéni vásárlók körében immáron zsinórban a 3. évben

A 2019-es modellévű Honda Civic Si és Coupe modellek november elején érkeztek az USA-beli márkakereskedésekbe. Kül- és belterük egyaránt finomodott: az új központi rendszer új kezelőfelületet kapott, immáron fizikai gombokkal és a sokak által hiányolt tekerős hangerő-szabályozóval, továbbá átdolgozott Bluetooth-szal a könnyebb okostelefon-csatlakoztatás érdekében. Nagyobbak lettek a kávés pohár tartók, megújultak a kormány gombjai és az elektromos kézifék gombja is. Az Si Coupe és Sedan sokak által dicsért jó karosszériájukért, nyomatékos turbómotorjukért és kimagasló ár-érték arányuk miatt. A modellek a Car and Driver Legjobb 10-es listájára is felkerültek, valamint Szerkesztők Választása különdíjat is bezsebeltek.

E94I7686
2019 Honda Civic Si Sedan

A díjnyertes 10. generációs Civic modellcsalád teljesítményorientált, sportos kivitelei az Si változatok. 1,5 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotorjuk 208 lóerős, nyomatéka 260 Nm. Az első kerekekhez rövid áttételezésű, rövid úton járó, 6 fokozatú manuális sebességváltó juttatja a hajtóerőt. A differenciálmű részlegesen önzáró, a lengéscsillapítás pedig két módban állítható.

A Civic Coupe és Si a kanadai Ontarióban készül, a turbómotorok kizárólagos gyártásáért az Ohio állambeli Anna egység felel, szintén hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Alapáruk 24 300 dollár körül mozog.

CSS18 032
2019 Honda Civic Si Sedan

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Insight, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.