Az Év Modellje

199265 Honda Civic Type R TCR Awarded Model Of The Year Prize Scaled

Év Modellje díjjal tüntették ki a szervezők a Honda Civic Type R TCR-t

Lenyűgöző teljesítménye alapján 2019-ben a Honda Civic Type R-re került a TCR képzeletbeli koronája. Az Év Modellje címet a TCR-sorozat létrehozója, a WSC Group adományozta, számba véve a világ összes TCR-sorozatában mutatott teljesítményt, valamint az ott gyűjtött bajnoki pontokat. A Honda műszaki partnere, a JAS Motorsport által épített,14 különböző bajnokságban részt vett Civic Type R TCR egyszerűen tartolt 2019-ben, és összesen 65 versenygyőzelmet szerzett világszerte. A német Rene Münnich által alapított és irányított ALL-INKL.COM Münnich Motorsport sikeresen szerepelt a TCR Közel-Keleten megrendezett versenysorozatában és bajnoki címet zsebelt be Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában, valamint Óceániában. Ki kell emelnünk a FIA WTCR – FIA World Touring Car Cup – világkupát, ahol nyolc futamgyőzelmet hoztak össze a Honda pilótái, név szerint Esteban Guerrieri, Nestor Girolami és Tiago Monteiro. Szintén szót érdemel, hogy a portugál Monteiro – Markus Oestriech, Cedrik Totz és Dominik Fugel társaként – kategóriagyőztes lett a Team Castrol Honda Racing színeiben a Nürburgringen rendezett 24 órás versenyen. Ezen túlmenően a LA Honda World Racing pilótái diadalmaskodtak az IMSA Michelin Pilot Challenge daytonai és sebringi összecsapásain, miközben Németországban a Junior Cup bajnoki trófeájáért harcoló Michelle Halder lett az első nő, aki nyerni tudott a TCR Germany szériában.

A jelenlegi Honda Civic Type R TCR 2018-ban debütált a Dubai 24H versenyen, és összesen 17 címet, valamint 110 versenygyőzelmet húzott be azóta, amit várhatóan
továbbiak követnek 2020-ban.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Honda Civic Type R TCR-t választották az év TCR- odelljének. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Honda hivatalos partnerei vagyunk; ez egy olyan kapcsolat, amely 1999 óta tart és magában foglalja több különböző versenyautó tervezését, felépítését és üzemeltetését. Ez a díj egyúttal igazolja a Honda Civic Type R minőségét, a gyár magas szintű műszaki és értékesítési támogatását, valamint a TCR-alakulatok professzionalizmusát. Hihetetlenül szorgalmas csapat munkálkodik székhelyünkön, az olaszországi Arlunóban, amelyet TCR-projektvezetőnk, Mads Fischer irányít. Emellett szerelők, technikusok, mérnökök, logisztikai és értékesítési területen tevékenykedő kollégák egész hada dolgozik a közös sikerért. A rangos díj rávilágít arra, hogy fantasztikus munkát végeznek és nagyban hozzájárulnak a Civic Type R TCR- projekthez"– nyilatkozta Alessandro Mariani, a JAS Motorsport első embere.

199265 Honda Civic Type R TCR Awarded Model Of The Year Prize Scaled
Honda Civic Type R TCR awarded Model of the Year prize

Hiroshi Shimizu, a Honda Motor Co, Ltd. motorsportrészlegének vezérigazgatója elmondta:

„Fantasztikus, hogy ilyen komoly elismerést kapott a Honda Civic Type R TCR a WSC-től. A TCR-sorozat a privát csapatokon alapul, és mi mindig megköveteltük, hogy a Civic Type R TCR-rel pályára lépő pilóták és istállók ragaszkodjanak a túraautózás eredeti szellemiségéhez. Szerte a világon megfeszített munka folyt a csapatoknál, ezért szeretnénk őszintén köszönetet mondani nekik, hogy 2019-ben is bizalmat szavaztak a Hondának. Gratulálunk mindenkinek, külön megemlítve a JAS Motorsportot, hiszen az ő kivételes támogatásuk rendkívül nagy szerepet játszott a győzelmekben és a díj elnyerésében. Nem kérdés, hogy a szalonokban megvásárolható, kivételesen erős és remekül kezelhető Civic Type R elképesztően jó alap volt a fejlesztéshez, és reméljük, hogy 2020-ban még több sikert érünk el világszerte.”