Az elektromos és önvezető Hondákról

2017 Honda Clarity Electric Badge

A Honda Motor Company először ismertette terveit önvezető autóit illetően. A 4-es szintű képességekkel rendelkező modellek, amelyek tudnak városban önállóan vezetni, 2025-ig érkeznek meg. A vállalat kidolgozta saját stratégiáját, hogy versenyben maradjon riválisaival az autópiacon a jövőben.

A középtávú elképzeléseket ismertetve, a Vision 2030 stratégiai terv szerint jobban össze kell hangolni a kutatásfejlesztést, a beszerzést és a gyártást annak érdekében, hogy csökkenthetők legyenek a költségek. Ugyanakkor megtudhattuk, túl kell lépni a hagyományos autók gyártásán az iparágban annak, aki túl szeretne élni, hiszen a környezet gyorsan változik az önvezető és elektromos autók irányába.

2016 Acura Rlx 02

A Honda már korábban említette, hogy 2020-ra egy autópályán önvezető képességekkel rendelkező modellt tervez piacra dobni. Új célként a városban ugyanilyen mutatványra képes modellek az egyik rivális, a BMW-csoport ilyen termékei után érkezhetnek nem sokkal.

A Honda elnöke elmondta, prioritást élvez az elektromos hajtások és a fejlett biztonsági rendszerek fejlesztése. Emellett az új vezetési technológiák, a robotok, a mesterséges intelligenciával rendelkező szolgáltatások, valamint az energiagazdálkodási megoldások szintén fontosak a vállalatnak a következő évek fejlesztéseit tekintve.

108257 Europe S Most Advanced Public Electric Vehicle Charging Station Opened At

Feljebb lépés

A Honda egy külön részleget alapított az előző év vége felé, hogy újabb lépést tegyen az alacsonyabb emisszió felé. A benzin-elektromos, a plug-in hibrid, az elektromos és az üzemanyagcellás járművek a tervek szerint az eladott autók kétharmadát teszik majd ki 2030-ra a jelenlegi 5% helyett.

2025-ig a Honda olyan autókkal tervez előrukkolni, amelyek 4-es szintű sztenderd automata vezetési funkciókkal rendelkeznek, vagyis önállóan képesek közlekedni autópályán és városban a legtöbb helyzetben. A lehetőségek elérése megköveteli a mesterséges intelligencia fejlesztését, hogy a különböző forgalmi körülmények között mi a teendő, de a kamerákat, a szenzorokat és akkumulátoraikat is fejleszteni kell a balesetek elkerülése érdekében.

106373 Honda Clarity Fuel Cell

A BMW elmondása szerint ők 2021-re készülnek el első önvezető autójukkal, a Ford Motor Company szintén ezt az évet jelölte meg autómegosztás funkcióval kiegészítve. A Nissan Motor városi környezetben önvezető modellt kínál a tervek szerint 2020-ra.

A Honda rekord mértékben növelte a kutatásfejlesztésre fordított összegeit márciusig, ez 6,84 milliárd dollárt jelent.