All-Star-győztes az Accord és a Civic Type R

2017 Honda Civic Type R 14

Az AUTOMOBILE magazin az Accordot és a Civic Type R-t választotta a 2018-as All-Stars győzteseknek a Hondától. A japán gyártó ezáltal a legtöbb szereplővel büszkélkedhet a listán az autómárkák közül.

Az Accord kompromisszummentes összképéért kapott dicséretet, amelybe a páratlan belső helykínálat, az agilis vezetési dinamika, a lenyűgöző erőforrások és a briliáns tervezés tartozik. A Civic Type R osztatlan sikert aratott a szerkesztők körében, őt elsősorban jó teljesítmény és ár-érték arányáért jutalmazták elismerő szavakkal, amellyel sokkal drágább és egzotikusabb autókat szégyenít meg, és eközben mindennapi használatra is alkalmas.

2018 Honda Accord Sport 2
2018 Accord Sport 2.0-Liter Turbo

Az All-Star díjakért folyó versenybe úgy lehet bekerülni, hogy adott járműnek vadonatújnak, jelentősen frissítettnek vagy nemrég bemutatott modellváltozatnak kell lennie az elmúlt 12 hónapból, az USA területéről.

"Két All-Star fejhajtás egy évben azt bizonyítja, mennyire különlegesnek tartjuk a Honda kínálatát" - mondta Mike Floyd, az AUTOMOBILE magazin vezető szerkesztője. "Az új, 10. generációs Accord egy aprólékosan megtervezett szedán saját lélekkel, különösen a Sport felszereltségi szinten. A Civic Type R pedig kétségtelenül napjaink lehető legnagyszerűbb teljesítményorientált autója ennyi pénzért. A Honda elsöprő sikert aratott a mezőnyben a családitól a sportos verdákig, továbbra is elbűvölt minket."

2018 Honda Accord Touring 1.5T   052
2018 Honda Accord Touring 1.5T

Az alapoktól kezdve teljesen újratervezett, vadonatúj Honda Accord könnyebb és merevebb vázzal büszkélkedhet. A fejlett karosszéria kifinomultabb, sima és atletikus dizájnt kapott kategória első helykínálattal és kényelemmel. Az erőforráscsalád két új tagot számlál, nyomatékos VTEC Turbo® motorokat, a kétkerék-hajtású autók között világelsőként alkalmazott 10 fokozatú automata váltóval és akár fejlett, kétmotoros hibrid technológiával párosítva. Az Accord emellett számos új biztonsági, vezetéstámogató és connected-car technológiával büszkélkedhet.

2,0 literes, VTEC Turbo® motorból nyert, 320 lóerős csúcsteljesítménnyel a Civic Type R a legerősebb Honda, amelyet valaha forgalmaztak Amerikában. A Type R egy fullos felszereltségi szinttel rendelhető Amerikában, amelyben hatfokozatú, manuális sebességváltó, részlegesen önzáró differenciálmű, adaptív lengéscsillapítók, a dupla függőcsapszeges első felfüggesztés szerepel, amely megszünteti a hajtási befolyást.

All-Star-győztes az Accord és a Civic Type R
2018 Honda Civic Type R

Az ötajtós testvérrel közös platformra épülő CTR-t az alapjaitól kezdve újratervezték, hogy a legjobb vezetési élménnyel jutalmazzon a forró ferdehátúak szegmensében - legyen szó közútról vagy versenypályáról. 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses VTEC TURBO motorját az előző generációtól vették át. Az átdolgozott szív immáron 320 lóerős, így 5,7 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebességre a csúcsmodellt, amely páratlan, 272 km/órás végsebességgel büszkélkedhet.

Az ördögfióka, a Párizsban még tavaly meglesett CTR világszinten az Év Női Autója ítélete alapján a legjobb sportkocsi, de az USA-ban például a Wards, a Digital Trends és a Motor Authority által is elismerésben részesült. Visszakanyarodva az öreg kontinensre, itt is elcsavart fejekkel és meghódított szívekkel találkozhatunk. A Top Gear Év Autója díja mellett még két kategóriában húzott el vetélytársaitól a Type R Európában, de a GQ, az Auto Express, az Autocar, a What Car?, az Evo, az Inside Lane, a PistonHeads, a Daily Mail, a The Telegraph, a Car Magazine, a Car Throttle és a Daily Record is elismerésben részesítette a Civic 10. generációjának csúcsmodelljét.

Civic Type R Back

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről