All-Star-győztes az Accord és a Civic Type R

2017 Honda Civic Type R 14

Az AUTOMOBILE magazin az Accordot és a Civic Type R-t választotta a 2018-as All-Stars győzteseknek a Hondától. A japán gyártó ezáltal a legtöbb szereplővel büszkélkedhet a listán az autómárkák közül.

Az Accord kompromisszummentes összképéért kapott dicséretet, amelybe a páratlan belső helykínálat, az agilis vezetési dinamika, a lenyűgöző erőforrások és a briliáns tervezés tartozik. A Civic Type R osztatlan sikert aratott a szerkesztők körében, őt elsősorban jó teljesítmény és ár-érték arányáért jutalmazták elismerő szavakkal, amellyel sokkal drágább és egzotikusabb autókat szégyenít meg, és eközben mindennapi használatra is alkalmas.

2018 Honda Accord Sport 2 1024x683
2018 Accord Sport 2.0-Liter Turbo

Az All-Star díjakért folyó versenybe úgy lehet bekerülni, hogy adott járműnek vadonatújnak, jelentősen frissítettnek vagy nemrég bemutatott modellváltozatnak kell lennie az elmúlt 12 hónapból, az USA területéről.

"Két All-Star fejhajtás egy évben azt bizonyítja, mennyire különlegesnek tartjuk a Honda kínálatát" - mondta Mike Floyd, az AUTOMOBILE magazin vezető szerkesztője. "Az új, 10. generációs Accord egy aprólékosan megtervezett szedán saját lélekkel, különösen a Sport felszereltségi szinten. A Civic Type R pedig kétségtelenül napjaink lehető legnagyszerűbb teljesítményorientált autója ennyi pénzért. A Honda elsöprő sikert aratott a mezőnyben a családitól a sportos verdákig, továbbra is elbűvölt minket."

2018 Honda Accord Touring 1.5T   052 1024x683
2018 Honda Accord Touring 1.5T

Az alapoktól kezdve teljesen újratervezett, vadonatúj Honda Accord könnyebb és merevebb vázzal büszkélkedhet. A fejlett karosszéria kifinomultabb, sima és atletikus dizájnt kapott kategória első helykínálattal és kényelemmel. Az erőforráscsalád két új tagot számlál, nyomatékos VTEC Turbo® motorokat, a kétkerék-hajtású autók között világelsőként alkalmazott 10 fokozatú automata váltóval és akár fejlett, kétmotoros hibrid technológiával párosítva. Az Accord emellett számos új biztonsági, vezetéstámogató és connected-car technológiával büszkélkedhet.

2,0 literes, VTEC Turbo® motorból nyert, 320 lóerős csúcsteljesítménnyel a Civic Type R a legerősebb Honda, amelyet valaha forgalmaztak Amerikában. A Type R egy fullos felszereltségi szinttel rendelhető Amerikában, amelyben hatfokozatú, manuális sebességváltó, részlegesen önzáró differenciálmű, adaptív lengéscsillapítók, a dupla függőcsapszeges első felfüggesztés szerepel, amely megszünteti a hajtási befolyást.

All-Star-győztes az Accord és a Civic Type R
2018 Honda Civic Type R

Az ötajtós testvérrel közös platformra épülő CTR-t az alapjaitól kezdve újratervezték, hogy a legjobb vezetési élménnyel jutalmazzon a forró ferdehátúak szegmensében - legyen szó közútról vagy versenypályáról. 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses VTEC TURBO motorját az előző generációtól vették át. Az átdolgozott szív immáron 320 lóerős, így 5,7 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebességre a csúcsmodellt, amely páratlan, 272 km/órás végsebességgel büszkélkedhet.

Az ördögfióka, a Párizsban még tavaly meglesett CTR világszinten az Év Női Autója ítélete alapján a legjobb sportkocsi, de az USA-ban például a Wards, a Digital Trends és a Motor Authority által is elismerésben részesült. Visszakanyarodva az öreg kontinensre, itt is elcsavart fejekkel és meghódított szívekkel találkozhatunk. A Top Gear Év Autója díja mellett még két kategóriában húzott el vetélytársaitól a Type R Európában, de a GQ, az Auto Express, az Autocar, a What Car?, az Evo, az Inside Lane, a PistonHeads, a Daily Mail, a The Telegraph, a Car Magazine, a Car Throttle és a Daily Record is elismerésben részesítette a Civic 10. generációjának csúcsmodelljét.

Civic Type R Back 1024x576

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről