A legjobb 10-ben a Type R és a Clarity Fuel Cell erőforrása

00 Overview Front

Új mércét állítva a teljesítménytől a zéró emisszióig, a Honda két díjjal is gazdagodott az amerikai 10 Best Engines keretén belül. A Civic Type R 2.0-ás turbója és a Clarity Fuel Cell erőforrása aratott osztatlan sikert.

A modelleket a lóerő, a nyomaték, a tecchnológiai szint, az üzemanyag-hatékonyság, a relatív versenyképesség és a zajkarakterisztika alapján vizsgálták. A Wards díjsorozatában elnyert két kitüntetés igazolja a Honda tervezői rátermettségét, amely széles körben szólít meg különböző igényű és életstílusú vásárlókat.

1430x750 2017 Honda Civic Type R 24.jpg.1400x0 Q100ss1 Crop

A Civic Type R a valaha volt legerősebb sorozatgyártású Hondaként van jelen Amerikában. 2,0 literes, DOHC VTEC Turbo® motorja 320 lóerő és 400 Nm-es nyomaték leadására képes 6500-as, illetve 2500-as fordulaton. Nemcsak lóerőben, hanem sebességben is első a forró ferdehátú Amerikában házon belül: 272 km/órás végsebességgel képes hasítani versenypályán.

02   2018 Honda Clarity Plug In Hybrid
2018 Honda Clarity Plug-In Hybrid

A technológiai innovációnak köszönhetően a Clarity Fuel Cell hidrogénellátású üzemanyagcellája 33%-kal foglal kisebb helyet elődjénél, továbbá energiasűrűsége 60%-kal javult a leköszönő FCX Clarity-hez képest. A még kisebb üzemanyagcella és az integrált erőforrás - amely egy V6-os motorhoz hasonlít méretben - a szedán motorterében kapott teljes egészében helyet, még tágasabb, öt felnőtt számára kényelmes utaskabint téve lehetővé ezzel. A Clarity Fuel Cell kategória első hatótávval büszkélkedhet a zéró emissziós járművek között, ez körülbelül 585 km-nek felel meg.

25   2018 Honda Clarity Plug In Hybrid
2018 Honda Clarity Plug-In Hybrid

A Honda alábbi két modellje nem ismeretlen szereplő a díjvadászók harcmezején. A Clarity nemrég gazdagodott például egy Év Zöld Autója díjjal Los Angelesben, hiszen plug-in hibrid, tisztán elektromos és üzemanyagcellás kivitelben is elérhető, és kategória elsők hatótávjai megfizethető lízingdíjak mellett.

1430x750 Honda Type R 007.jpg.1400x0 Q100ss1 Crop

Az ördögfióka, a Párizsban még tavaly meglesett CTR világszinten az Év Női Autója ítélete alapján a legjobb sportkocsi, de az USA-ban például a Digital Trends és a Motor Authority által is elismerésben részesült. Visszakanyarodva az öreg kontinensre, itt is elcsavart fejekkel és meghódított szívekkel találkozhatunk. A Top Gear Év Autója díja mellett még két kategóriában húzott el vetélytársaitól a Type R Európában, de a GQ, az Auto Express, az Autocar, a What Car?, az Evo, az Inside Lane, a PistonHeads, a Daily Mail, a The Telegraph, a Car Magazine, a Car Throttle és a Daily Record is elismerésben részesítette a Civic 10. generációjának csúcsmodelljét.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről