A GM-al fejleszt a Honda!

106424520 1583341306047gmevbarra01
  • A GM és a Honda megállapodott abban, hogy két új, teljesen elektromos járművet fejlesztenek ki a Japán autógyártó számára.
  • A 2024-es modellévi járművek a GM saját akkumulátor-technológiáját használják, de a Honda exkluzív külső és belső kialakításával rendelkeznek.
  • Egyik vállalat sem hozta nyilvánosságra az ügylet pénzügyi adatait.

A General Motors és a Honda Motor megállapodtak abban, hogy két új, teljesen elektromos járművet fejlesztenek ki a japán autógyártó számára - jelentették be a társaságok csütörtökön.
A járművek a tervek szerint a 2024-es modellévre kerülnek forgalomba - közölték a cégek.
Bemutatják a GM szabadalmaztatott „Ultium” akkumulátor technológiáját, de kialakításuk kizárólag a Hondára vonatkozik, és a járműplatformot, „úgy tervezik, hogy támogassa a Honda vezetési karakterét”.

Egyik vállalat sem hozta nyilvánosságra az ügylet pénzügyi feltételeit, ami elmélyíti a két vállalat közötti kapcsolatokat a teljesen elektromos és autonóm járművek kapcsán.
A korábbi együttműködések között szerepel, hogy a Honda 750 millió dollárt fektetett be a Cruise-ba, a GM többségi tulajdonában lévő autonóm járműegységbe. A Cruise Origin autonóm jármű fejlesztésen, akkumulátor modulokon és üzemanyagcellás járműveken dolgozik.

Doug Parks, a GM globális termékfejlesztési, beszerzési és ellátási lánc-alelnöke elmondta, hogy a megállapodás „Egy újabb lépés a teljesen elektromos jövő felé vezető utunkon, és jövedelmező EV-üzleti tevékenységet nyújt a megnövekedett méret és kapacitáskihasználás révén.”

"Fantasztikus a jövőkép, hogy szorosan együttműködünk a Hondával, és ez az új együttműködés kapcsolatunkra és hasonló gondolkodású céljainkra épít" - mondta egy közleményben.

A GM korábban azt mondta, hogy az Ultium akkumulátorral felszerelt járművek képesek lesznek 400 mérföldet (kb. 600km), vagy annál többet megtenni egyetlen töltéssel, valamint több mint 100 mérföldnyi (kb. 160km) hatótávot tölteni az autóba 10 perc alatt, és 0-100 km/h-ra gyorsulni akár három másodperc alatt is.

"Ez az együttműködés egyesíti mindkét vállalat erejét, miközben a méret és a gyártás hatékonysága együttesen végül nagyobb értéket jelent az ügyfeleknek" - mondta Rick Schostek, az amerikai Honda Motor ügyvezető alelnöke. "Ez a kibővített partnerség a méretgazdaságosságot nyitja meg, hogy felgyorsítsa villamosítási ütemtervünket és előmozdítsa az iparág vezető erőfeszítéseit az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében."

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Extra tartalmakért keressék fel közösségi oldalainkat!