25 évesek a Type R Hondák

111003 25 Years Of Type R At Goodwood Festival Of Speed 2017
  • Az idei goodwoodi fesztiválon ünnepelték a Type R és a Fireblade modellek 25. évfordulóját
  • A hegyi menetet a Brit Túraautó-bajnokság hondás pilótája, Matt Neal vezette
  • A 2017-es Civic Type R és a Clarity Fuel Cell megtartotta Egyesült Királyságbeli bemutatóját

A Honda nemrég ünnepelte teljesítményorientált modelljeinek 25. évfordulóját, vagyis a Type R és Fireblade típusokat. A hétvégi rendezvényen bemutatkozott a világ legfejlettebb üzemanyagcellás járműve, a Clarity Fuel Cell.

111031 25 Years Of Type R At Goodwood Festival Of Speed 2017

A Honda Type R családjának tagjai között szerepelt az eredeti, 1992-es NSX Type R, az Integra Type R, az Accord Type R és a Civic Type R - utóbbi több generációval képviseltette magát, a legújabb CTR jelenleg a leggyorsabb elsőkerék-meghajtású forró ferdehátú a legendás Nürburgringen. A hegyi menetet Matt Neal túraautó-pilóta vezette, összesen 1,86 km-en át, 9 kanyaron keresztül.

A Type R és a Fireblade szimbolizálja a Honda nagy múltú hagyományait és tapasztalatait a versenyzés világából. A márka megszületése nem valósulhatott volna meg versenysportbeli aktív részvétel nélkül. Az alapító, Soichiro Honda szerint a Hondának lételeme a versenyzés.

A Honda standja a felfedezés, a kísérlet és a kihívás kultúráját keltette életre: a látogatók Honda termékekkel vehettek részt interaktív megmérettetéseken.

111058 Honda Challenge Lab At The 2017 Goodwood Festival Of Speed

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

111045 The 1967 Honda RA300 At The 2017 Goodwood Festival Of Speed

1986 óta a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.