Legjobb Forró Ferdehátú díjnyertes a Civic Type R

108934 2017 Honda Civic Type R
  • A Honda Civic Type R 2017 legjobb forró ferdehátújának bizonyult
  • A swindoni modellt a világpiacra szállítják

Az angol építésű, következő generációs Honda Civic Type R nyerte meg a Legjobb Forró Ferdehátú elismerést az Auto Express új autó díjai közül.

A CTR augusztusban érkezik a kereskedésekbe. Elsőkerék-meghajtása továbbra is sok vezető számára fontos az egyre nagyobb versengésnek helyet adó kategóriában. Tavaly Párizsban mutatkozott be a prototípus, majd idén márciusban hullt le a lepel a sorozatgyártású kivitelről Genfben.

108945 2017 Honda Civic Type R

A Civic Type R előző generációja 2015 nyarán lépett színre, és számos elismerést hódított el a két év során. Igazi különlegességnek számít, mivel mindösszesen 2500 darab fut belőle az Egyesült Királyság útjain, így a Honda szerint egy vérbeli modern klasszikusról beszélhetünk.

Az autóiparban a legszélesebb körben elismert, a legnevesebb éves díjak közé tartozó Auto Express kitüntetései az adott esztendő legkiválóbb modelljeinek járnak, amelyek a legmagasabbra teszik a lécet. A díjak rendkívül fontosak az autógyártók és a vásárlók számára.

110233 Honda Civic Type R 17ym

Dave Hodgetts, a Honda UK vezetője így nyilatkozott: "Fantasztikus vívmány a Civic Type R győzelme az Auto Express díjazásában, különösen azért, mert a kiszállítások még nem kezdődtek meg. Biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink szeretni fogják a Britanniában épített, a világpiacra - Észak-Amerikába és Japánba is - exportált új autó teljesítményét és kezelhetőségét."

Graham Hope, az Auto Express szerkesztője elmondta: "A legújabb Civic Type R egy újabb szenzációs példa a Honda tervezési szakértelmének. Ahogyan gondoltuk, izgalmas vezetni, lenyűgözően gyors, de ami szintén fontos, az a mindennapi használhatóság, amely példaként szolgálhat minden forró ferdehátú számára."

108931 2017 Honda Civic Type R

A Hondáról

A világ top 20 márkája közé tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.