HondaNet

Jó hírrel szolgálunk mindazoknak, akik elgondolkoztak már azon, hogy környezetbarát, elektromos autóra cseréljék jelenlegi járművüket! 2024. február 5-től kezdve egészen 2025. március 31-ig lehet benyújtani pályázatokat vállalkozásoknak az elektromos járművek beszerzési támogatására. A Magyar Állam által biztosított elektromos autó pályázati lehetőség feltételeit itt találod.
Ki jogosult a támogatásra?
A támogatási kérelmet Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó nyújthatja be.
A vállalkozásnak alapítása 2021. december 31-ig vagy ennél korábban kellett történnie, és a támogatást igénylőnek a kérelem benyújtását megelőző utolsó lezárt teljes üzleti év éves beszámolója alapján a nettó árbevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.
Továbbá, a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenységet folytató egyéni cég vagy vállalkozó kizárólag abban az esetben pályázhat, ha tevékenysége 2023. december 1-ig bejegyzésre került.

Részletek, ajánlat és további információk:

Burda Zoltán

Értékesítési vezető
zoltan.burda@hondanet.hu
+36 30 950 3032

Az elektromos autó támogatás nem érhető el magánszemélyek számára. Emellett azok a vállalkozások sem pályázhatnak, amelyek tevékenységi köre között szerepel a Gépjárműkölcsönzés (TEÁOR 771) és/vagy a Gépjármű-kereskedelem (TEÁOR 451).

 

Hány gépjármű igényelhető?
A pályázat keretében támogatható az új, tiszta elektromos meghajtású személyautók, kishaszonjárművek és kisbuszok első forgalomba helyezése. A beszerezhető gépjárművek száma a pályázó vállalkozás utolsó lezárt teljes üzleti év statisztikai létszámától függ, az alábbiak szerint:

– 10 főnél kevesebb: 1 db jármű
– 10 fő vagy 10 főnél több, de 50 főnél kevesebb: 5 db jármű
– 50 fő vagy 50 főnél több, de 250 főnél kevesebb: 10 db jármű
– 250 fő vagy 250 főnél több: 16 db jármű

Mekkora támogatás kérhető?

A támogatási összeg a gépjármű költségétől és teljesítményétől függ.

Fontos: Az elektromos autó pályázati támogatásával kapcsolatos információk nem teljesek, és nem minősülnek konkrét ajánlatnak az RM – Royal Motor részéről.

További részletekért keresd értékesítő kollégáinkat!

Részletek, ajánlat és további információk:

Burda Zoltán

Értékesítési vezető
zoltan.burda@hondanet.hu
+36 30 950 3032