HondaNet

A Honda Motor Co., Ltd. (Honda) és a GS Yuasa International Ltd. (GS Yuasa) bejelentette, hogy megállapodást kötöttek egy nagy kapacitású, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor létrehozására irányuló együttműködésről. A két cég konkrétumokról tárgyal majd, hogy 2023 végéig vegyesvállalatot hozzanak létre.

Az akkumulátorok iránti gyorsan növekvő kereslet kielégítése érdekében a két vállalat megállapodást kötött a lítium-ion akkumulátorok és akkumulátorgyártási módszerek közös kutatása és fejlesztése érdekében, amelyek versenyképesek lesznek a globális piacon, valamint az a kulcsfontosságú nyersanyagok ellátási lánca és egy rendkívül hatékony akkumulátorgyártási rendszer.

A megállapodás alapján a két cég egy vegyes vállalat létrehozásán dolgozik, az együttműködések széles körének megvitatásával, beleértve a következőket:

・Nagy kapacitású, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor kutatása és fejlesztése, elsősorban elektromos járművekhez, és a szükséges gyártási módszerek ・ Szellemi tulajdonok létrehozása és kezelése, beleértve a közös kutatáshoz és fejlesztéshez kapcsolódó szabadalmakat ・A közös kutatás-fejlesztés eredményeként létrejövő technológiát hasznosító termékek tervezése, a szükséges értékesítési csatornák tervezése · Hatékony termelési művelet tervezése, beleértve a kulcsfontosságú nyersanyagok ellátási láncát

■ Toshihiro Mibe, a Honda Motor Co., Ltd. igazgatója, elnöke és képviselő-ügyvezetője megjegyzései. „A Honda arra törekszik, hogy 2050-re megvalósítsa a szén-dioxid-semlegességet minden terméke és vállalati tevékenysége esetében, amelyben a Honda részt vesz. A Honda és a GS Yuasa már dolgozott együtt a hibrid elektromos járművek (HEV) lítium-ion akkumulátoraiban, és ez az új együttműködés tovább gyorsítja majd A Honda villamosítási stratégiái a szén-dioxid-semlegességi célunk elérése érdekében.”

■Oszamu Murao, a GS Yuasa International Ltd. elnökének és képviselő igazgatójának megjegyzései. „Az „Innováció és növekedés” vállalati filozófiájára alapozva a GS Yuasa kihívások elé állította az energiatechnológiák létrehozását, miközben az akkumulátorokkal kapcsolatos ismeretek és know-how széles skáláját halmozta fel. A Hondával való új együttműködés révén hozzájárulunk az elektromos járművek további elterjedéséhez, fokozott kényelmet és nyugalmat kínálunk ügyfeleink számára világszerte, és arra törekszünk, hogy új értéket teremtsünk a szén-dioxid-semlegesség megvalósításához.”