HondaNet

  • „e:PROGRESS” a Honda e tulajdonosok számára csatlakoztatott töltőt, fejlett intelligens szoftvert és az Egyesült Királyságban elsőként dinamikus energiatarifát vezet be a járműveik lehető legköltséghatékonyabb feltöltéséhez
  • A lehetséges energiaköltség-megtakarítás a szokásos átalánydíjhoz képest évente akár 475 GBP*
  • Az Octopus Energy energiaellátási partner garantálja, hogy az áram 100%-a megújuló forrásokból származik

A Honda belföldi intelligens töltési megoldás − az „e: PROGRESS” − bevezetésével bemutatja az első európai energiaszolgáltatását az Egyesült Királyságban.

Az e:PROGRESS az Európában autóipari gyártó által kínált legátfogóbb és leginnovatívabb otthoni töltési megoldás. Központi eleme egy csatlakoztatott töltő, valamint az intelligens töltés és aggregáció szakértője, a Moixa által kifejlesztett szoftver. A szoftver beállítja a töltés ütemezését, biztosítva az autó folyamatos, a tulajdonos igényeinek megfelelő feltöltését, miközben az alacsony árú tiszta energia felhasználását is optimalizálja.

A villamos energiát az Octopus Energy biztosítja, az Egyesült Királyságban az első dinamikus tarifával, az Agile Octopusszal, amely az elektromos járművekre és háztartásokra alkalmazott kombinált díjszabásként lehetővé teszi, hogy az ügyfelek alacsonyabb áron jussanak megújuló energiához a csúcsidőn kívüli időszakokban. A Moixa szoftvere kiválasztja a legköltséghatékonyabb időpontokat a Honda e töltésére a tarifa alapján, amelynek díjszabása a nagykereskedelmi energiaárak ingadozásához igazodva 30 percenként változik.

 Ez az ügyfeleknél a töltési költségek tekintetében éves szinten körülbelül akár évi 475 GBP költségmegtakarítást jelent a szokásos átalánydíjhoz képest*, az Octopus Energy pedig garantálja, hogy a villamos energiájának a 100%-a megújuló forrásokból származik.

Az e:PROGRESS zökkenőmentes élményt nyújt a szolgáltatás beállításában, lehetővé teszi az ügyfelek számára az alkalmasság online ellenőrzését, a dinamikus tarifára váltást és az intelligens töltésre való regisztrációt.

A szolgáltatáshoz az előnyben részesített csatlakoztatott töltő a Honda Power Charger S+ (4G), amely az alacsony tarifájú elektromos áram ütemezése érdekében távolról csatlakozik az e:PROGRESS szolgáltatáshoz. A Honda e által ihletett egyszerű, mégis kifinomult dizájnnal a Honda Power Chargert úgy alkották meg, hogy a hálózattal kölcsönhatásban lévő további intelligens töltési szolgáltatásokkal tovább növelje a szolgáltatás jövőbeli értékét. Amellett, hogy egyedülálló előnyöket kínál az ügyfelek számára, a kereslet stabilizálása és a megújuló energiaforrások optimalizálása érdekében az e:PROGRESS támogatja az aktív hálózatkezelést. 

Igazodik a Honda 2030-as jövőképéhez is, amelynek egy része felvázolja a vállalat azon törekvését, hogy „új értéket” teremtsen a mobilitáson kívüli területekre való áttéréssel, beleértve az energetikai szolgáltatásokat.

Az e:PROGRESS az első olyan szolgáltatás, amelyet a Honda új Energy Solutions divíziója vezet be, egy a közelmúltban létrehozott üzleti egység, amely átfogó töltési és energiagazdálkodási termékek és szolgáltatások portfolióját kínálja Európában az elektromos járművek tulajdonosai számára. A további fejlesztés alatt álló projektek között szerepel a Honda Power Manager, egy kétirányú jármű-hálózat-rendszer, amely lehetővé teszi a villamos energia összegyűjtését és elosztását az elektromos jármű és a hálózat között, hogy intelligens egyensúlyt teremtsen az energiakereslet és -kínálat között, és jobban kiaknázza a megújuló energiaforrásokat.

Jørgen Pluym, a Honda Energy Solutions divíziójának vezérigazgatója hozzáteszi: „Az e:PROGRESS piaci bevezetése is megerősíti a Honda energetikai megoldások iránti ambícióját, amely az elektromosság és az elektromos járművek széles körű elterjedése felé való folyamatos közeledés része.  Ez az egyedülálló és innovatív szolgáltatás, az első európai energiamegoldásunk, amely a Honda e ügyfelek számára rendkívül fejlett intelligens töltési megoldást és jelentős költségmegtakarításokat kínál, míg az Octopus Energy partnerünk garantálja, hogy a villamos energia 100% -a megújuló forrásokból származik.”

Kizárólag a Honda e ügyfelek részére, az e:PROGRESS mostantól elérhető az Egyesült Királyságban. Az e:PROGRESS márka további szolgáltatásait vezetjük be hamarosan Németországban, és ezek lehetőségét más európai országokban is vizsgáljuk.