Vigyázat, harap! Civic 450 lóerővel

01foxmktgcivicsi

A SEMA 2011-es autókiállításon feltűnt néhány Honda újdonság. November 1-jén lehullt a lepel a Fox Marketing által készített 2012-es Honda Civic Si Coupe-ról, amely jócskán felülmúlja egy hétköznapi ember várakozásait nagy teljesítményével mind az USA-ban, mind nálunk…

A Honda K24Z7 kódú motorját alapul véve az újdonság egy nagyméretű turbófeltöltőt kapott, amely jelentősen megnövelte a lóerők számát a motorháztető alatt 201-ről 450-re. A gyári 2,4 literes, négyhengeres, DOHC i-VTEC erőforrás vezérlését áthangolták, emellett a szívó, kipufogó alkatrészek is újak lettek.

A nagyobb teljesítmény jobb hűtést igényel, továbbá a sportrugók és az erősebb fékrendszer is a tuning szerves részét képezi. A karosszéria érdekessége, hogy szélesített elemeket kapott, hogy az első keréken 450 lóerőt viselő Civic Si ne csak az egyenesekben lehessen gyors.

A hatfokozatú manuális váltó megmaradt. A 20 colos Vossen felniken Toyo versenygumik feszülnek. A belső térben sportülések, piros varrású kormány, ülések, váltógomb és alumínium pedálok találhatók.

Köszöni szépen, jól bírja a terhelést a széttuningolt Civic, tavaly már a 150 ezredik kilométeren is túl volt a sportos lépcsőshátú.