Kategóriagyőztes a Honda Civic és Pilot

A Honda két díjjal gazdagodott a Hispanic Motor jóvoltából decemberben Amerikában. A vadonatúj Honda Civic a Legjobb Kompakt Szedán, míg a Pilot a Legjobb SUV elismerést szerezte meg.

"A vadonatúj Civic-et és Pilotot úgy tervezték meg, hogy új mércét állítsanak kategóriájukban ütős stílusukkal, piacvezető biztonsági minősítésükkel és fejlett, a szegmensben páratlan vezetéstámogató technológiáikkal" - mondta Jeff Conrad, az American Honda Motor Co., Inc. hondás divíziójának alelnöke. "Elhozva ezeket az elismeréseket a Hispanic Motortól a Civic és a Pilot révén, érvényesül észak-amerikai munkatársaink erőfeszítése, akik ezt a két nagyszerű autót fejlesztették és megépítették."

A Honda Civic alapjaitól kezdve újult meg az idei év novemberére, így megszületett a modell történelmében a piacon lévő legsportosabb változat. A 10. generáció dinamikus stílussal, két új motorral (beleértve az első turbós, benzines, 1,5 literes erőforrást, amely 174 lóerős), valamint számos extrával és biztonsági kiegészítővel hódít (Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilitás, Honda Sensing™ vezetéstámogató rendszer).

A Honda Pilot a családi igényeket helyezi előtérbe hét vagy nyolc személy befogadására képes utastér kialakításával, erőteljes, ugyanakkor hatékony, közvetlen benzinbefecskendezéses, 3,5 literes, V6-os motorjával, valamint a rendelhető, 9 fokozatú automata váltójával és az intelligens, a mindenkori megfelelő tapadást elősegítő rendszerével. Ezen felül a fontosabb kiegészítők közé tartozik a Honda Sensing™ vezetéstámogató segéd és a Blu-Ray DVD-s hátsó szórakoztató rendszer.

"Az új Civic egy kicsit hosszabb, beltere tágasabb, központi rendszeréhez könnyű kapcsolódni, erőforrása pedig kifinomult. Ezen vívmányok teszik igazi győztessé az új platformot a spanyol ajkú amerikai vásárlók között" - mondta Ricardo Rodriguez-Long, a Hispanic Motor ítélőbizottságának igazgatója. "Az új Pilot egy praktikus és hatékony családi járművé nőtte ki magát. Opciós összkerékhajtásával, három üléssoros kialakításával, biztonsági kiegészítőivel és prémium érzetet sugárzó összképével túlszárnyalta vetélytársait a kategóriában az általunk végzett összehasonlításban. Nagyon jó választás a nagyobb spanyol családok számára."

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve. 2014-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek 98%-a Észak-Amerikában készült.

A Hispanic Motor díjairól

2010-es fennállása óta a Hispanic Motor szolgáltatja az egyedüli független, spanyol díjakat az USA-ban. A győzteseket kint élő spanyol vezetők választják ki, akik képesek felmérni és értékelni elfogulatlan szavuknak súlyát a legjobb autók kiválasztásakor, amelyeket spanyol családoknak ajánlanak a minőség, a megbízhatóság, a stílus, a biztonság és az érték szempontokat figyelembe véve. A díjazás célja, hogy bemutassa és értékelje a piacon elérhető opciókat a spanyol közösségnek, hogy bővüljön autós tapasztalatuk.