Hondás győzelem Monterey-ben

  • A hondás Michael Shank Racing diadalmaskodott Monterey-ben
  • Ozz Negri és John Pew vitte célba a Ligier-Hondát a Laguna Seca versenypályán
  • A harmadik győzelmét szerezte meg a Honda négy forduló alatt a WeatherTech SportsCar Championshipben
  • A japán márka tovább növelte előnyét a gyári tabellán

A Michael Shank Racing szerezte meg az első helyet a 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship legutóbbi versenyén. A balesetmentes első részt követően a csapat okosan választotta meg a boxutcai kiállást, amikor a 24. körben az egész pályán sárga zászló volt érvényben.

A hatodik helyről így még előrébb került Negri, aki előzésekbe is kezdett. A 30. körre már olyan előnyre tett szert a pilóta, hogy kényelmesen meg tudta nyerni a futamot. Hasonló győzelmük egyébként  a 2012-es Rolex 24 órás versenyen született.

Hondás győzelem Monterey-ben

A klasszikus kaliforniai pályán aratott győzelmet két másik előzte meg idén. A szintén Honda erőforrást használó Tequila Patrón ESM csapat a szezonnyitó két komoly megmérettetést megnyerte – a 24 órás daytonai és a 12 órás sebringi viadalt. A Honda így a Chevrolet előtt 4, a Mazda előtt 17 ponttal vezet a gyári tabellán négy forduló után.

A pilóták és a Honda Performance Development elnöke elégedetten nyilatkoztak. Megtudhattuk, az utolsó éjjel lezajlott egyeztetések révén kialakított beállítások és stratégia beváltak.

A Detroiti Nagydíjra csak június 4-én kerül sor, így a csapatoknak bőven áll rendelkezésére idő a felkészüléshez.

Kapcsolódó cikkek

> Új hegyi rekord a Honda Civic Type R-től

> Új európai rekordot állított a Honda