Hazai győzelem a Túraautó-bajnokságban

Tiago Monteiro szerezte meg a győzelmet a WTCC portugál hétvégéjén. Vila Real utcáin, hazai pályán aratott sikert a versenyző.

A hazai közönség előtt pole pozíciót szerző pilóta rajt-cél győzelmet aratott a fő futamon. A Porto közelében élő Monteiro az élen maradt a 14 körös versenyen a 4,8 km hosszú utcai pályán.

Tiago a második, míg a Honda a harmadik győzelmét ünnepelhette az idei szezonban. A portugál összesen kilencszer állhatott a dobogó első fokára eddigi karrierje során.

Mögötte csapattársai, Michelisz Norbert és Rob Huff érkeztek. A 60 kg-os büntetősúlyok ellenére jól szerepelt a hondás trió. Norbi az elmúlt hat futamon négyszer állhatott dobogóra, míg Huff a leggyorsabb versenykörért különdíjat kapott.

Az első menetben, a fordított rajtrácsos indulásnál Tiago a 10., Norbert a 8. és Rob a 6. helyet szerezte meg.

A hétvége eredményei alapján Tiago a bajnokság második helyére jött fel, Norbi a hatodik, Huff a hetedik helyen áll. A Honda továbbra is a második a gyári tabellán.

A WTCC hathetes szünet után augusztus 6-7-én várja újra a rajongókat, amikor az argentin Termas de Rio Hondo pályán csap össze a mezőny.

Kapcsolódó cikkek

> A legbiztonságosabbak között az új Civic-család

> Kategóriagyőztes a Honda HR-V